Speltips, Southampton – Chelsea 30/10: Revanschlystet ”The Saints”

Spelbloggare Publicerat: 29 oktober 2016

Galet hemmastarka Southampton är tillbaka på St. Mary’s Stadium och faktum är att de nu ställs mot den enda klubb som i seriespelet vunnit över dem på arenan, Chelsea. Repris på det eller inte? Svaret får vi under söndagskvällen…

Är det toppen mot toppen vi har här?

För tillfället – nej. Chelsea är bara en pinne från toppen av kullen, medan Southampton från deras åttondeplats ser ut att få ta sikte på Europabiljeterna, men självklart ska de vara uppe en bra bit på den övre tabellhalvan och fajtas.

Southampton inledde spelåret på ett uselt sätt, utan vinst i de fyra inledande seriematcherna – men därefter fått upp farten. 3-2-0 i formraden, Europa- och cupfotbollen exkluderad, och i veckan avvärjdes Sunderland undan med 1-0 på just St. Mary’s Stadium.

Av Chelsea är det svårt att veta vad som väntar. Nu är de förvisso uppe och nosar på toppen, men de har blandat en hel del; svikit totalt mot ett par väntade toppkonkurrenter och torskade över ärkerivalen West Ham i cupen senast. Å andra sidan, för exakt en vecka sedan städades Manchester United undan med förkrossande 4-0 och Leicester med 3-0 dessförinnan.

En del skador hos ”The Saints”. Jay Rodriguez och Ryan Bertrand, den sistnämnda har ett förflutet i Chelsea, är osäkra kort och kommer testas närmare inpå avspark. För Chelsea är problemen inte överdrivet stora; enda nämnvärda avbräcket är på Cesc Fabregas. Kurt Zouma är tillbaka, fit for fight och det är ett positivt besked.

Klart värdeodds

Southampton har, i min bok, bevisat att de återhämtat sig från spelarförlusterna under sommaren – och är redo att fortsätta skövla mark i Premier League. En stark kandidat för Europabiljetterna, på nytt.

Då ska det också nämnas att undertecknad var lite smått tveksam till ”The Saints” efter de inledande matcherna…

Hemmastyrkan de, Southampton, har ska inte underskattas. Som nämnt, man har bara förlorat över Chelsea under 2016 inför hemmapubliken, 13 matcher spelade och merparten av dem har vunnits. Stabiliteten är stor och det har även visats vid upprepande tillfällen på sistone; exempelvis har bortakryss lösts mot såväl Leicester som Manchester City och West Ham besegrats.

Chelsea är i kalasform, men har, som nämnt, haft ett par större plumpar. 1-2 i baken i derbyt senast och när nivån på motståndet skruvats upp har det ofta sett rätt illa ut.

Har faktiskt svårt att se Southampton förlora det här…

Southampton +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – spelas till 1,89 x polletterna hos Redbet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor! Klart värde och jag hittar det runt nio-tio punkter neråt.

Och vi tror även att det kan bli tätt och jämnt. Southamptons försvarsspel är briljant och Chelsea borde knappast pusha upp positionerna alltför högt här, med respekt för motståndarnas vassa omställningsspel.

Fem av Southamptons sex senaste matcher har innehållit max två mål. Statistiken den omvända för Chelsea, men det i helt andra typer av matcher. Matchbilden lär präglas enormt av hur hemmalaget vill få det – och då är underspelen nära till hands.

Under 2,5 mål spelas till 1,91x hos samma bookie.

Speltips:

Speltips: Southampton +0,25 mål (asian handicap)
Under 2,5 mål
Odds: 1,89
1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 30/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: