Speltips Southampton – Crystal Palace 15/4: Hodgson-effekten

Martin Efvergren Publicerat: 15 april 2023

Jumbon Southampton gästas av ett pånyttväckt Crystal Palace i den 31:a omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 15 april 2023 med avspark kl 16:00 på St. Mary’s Stadium.

Southampton – Crystal Palace

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southampton har haft det kämpigt hela säsongen och nu börjar goda råd bli dyra. På de fem senaste matcherna har man tagit två poäng och totalt har man skrapat ihop 23 poäng på 30 matcher. Det ger att man ligger sist i Premier League med fyra poäng upp till säker mark inför den här omgången.

Förra helgen såg möjligheterna till att ta poäng små ut då man gästades av Manchester City. I den första halvleken höll dock Ruben Selles manskap ihop det på ett bra sätt. Strax innan halvtid fick gästerna ett psykologiskt viktigt ledningsmål och i den andra kunde Man City gå ifrån till en klar 4-1-seger.

I den nästkommande omgången möter Southampton Arsenal borta och den här matchen blir därmed något av en måstematch för The Saints.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Crystal Palace

Crystal Palace var inne i en ytterst negativ spiral under Patrick Vieiras ledning och valde därför att ersätta honom med Roy Hodgson och Patrick McCarthy. I det läget hade man knappt skapat en målchans på fyra raka matcher och inte vunnit sedan slutet av december.

Tre matcher senare har man fått precis den effekt man hade önskat sig. Hodgsons manskap föll i den första matchen borta mot Arsenal, men man lyckades i alla fall göra ett mål. Därefter stod man för en stark vändning hemma mot Leicester då Mateta satte det avgörande 2-1-målet på tilläggstid.

Förra helgen kom så den berömda ketchup-effekten i bortamötet mot Leeds. Precis som mot Leicester hamnade man i underläge, men kvitteringen kom strax innan halvtid. I den andra halvleken lyckades man sedan med i princip allt när man gick ifrån till en 5-1-seger.

Southampton och Crystal Palace har redan mötts två gånger den här säsongen och ställningen är 1-1 i matcher. I höstens möte i Premier League på Selhurst Park vann Crystal Palace med 1-0. I januari möttes de sedan i FA-cupen och då gick Southampton segrande med 2-1 i en match som även den spelades i London.

När de nu möts igen är det nästan helt jämnt om vi ser till oddsen. Som jag ser det är det dock fördel Crystal Palace. Southampton är, mer eller mindre, piskade att vinna medan Crystal Palace lär komma med en god känsla efter femettan senast. De var visserligen inte så bra som resultatet visar, men den mentala boosten som de fem målen gav ska nog inte underskattas.

Det här lär blir en jämnare batalj, men jag finner anledning att tro att gästerna kommer att dra det längsta strået. Mitt spel blir Crystal Palace 0 (asian handicap) till 1.86 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Crystal Palace 0 (asian)
Odds: 1.86
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 15 april
TV: 
Stream:  viaplay logo