Speltips Southampton – Fulham 13/5: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 13 maj 2023

Tabelljumbon Southampton gästas av mittenlaget Fulham i den 36:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 13 maj 2023 med avspark kl 16:00 på St. Mary’s Stadium.

Southampton – Fulham

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Southampton har haft det motigt genom hela säsongen och man har definitivt inte kunnat lägga in någon högre spurtväxel. På de tio senaste matcherna har man endast lyckats ta tre poäng och nu talar allt för att man kommer att åka ur Premier League.

Med tre matcher kvar att spela ligger Southampton sist i tabellen med åtta poäng upp till säker mark. De måste således vinna i de tre återstående omgångarna för att ha någon som helst chans att hänga kvar.

Spiken i kistan var med all sannolikhet förlusten borta mot bottenkonkurrenten Nottingham Forest i måndags. Båda lagen gick ”all in” för segern vilket bidrog till det målkalas som det blev. Hemmalaget hade emellertid kommandot genom hela matchen och kunde till slut vinna med 4-3.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Fulham

Nykomlingen Fulham har haft en betydligt trevligare resa den här säsongen. De har från start fram till det stundande målet visat att man definitivt hör hemma i Premier League. Man ligger på tionde plats i tabellen och kan spela av resterande matcher utan press.

Det faktum att man ligger i mittens rike har säkerligen bidragit till att man har slagit av lite på takten den tiden. I måndagens hemmamöte mot ett högmotiverat Leicester visade man emellertid ingen barmhärtighet. Inför den matchen hade Marco Silva tre raka förluster bakom sig, men här rivstartade man och gick ifrån till 3-0 innan halvtid. Leicester fick in två tröstmål i slutet av den andra halvleken, vilket gav slutresultatet 5-3 till Fulham.

Southampton och Fulham möttes senast på nyårsafton på Craven Cottage. Där gick de sistnämnda segrande med 2-1 efter ett sent avgörande mål av Palhinha. När de nu möts igen är det jämna förutsättningar om vi ser till oddssättningen. Fulham gäller där som favoriter till ett odds omkring 2.63.

Om Fulham kommer upp i sin normala kapacitet lär ha goda chanser att vinna den här matchen. Southampton är i praktiken redan ett slaget lag och de får nog svårt att resa sig mentalt efter den blytunga förlusten mot Forest.

Vi har sett många målrika matcher på sistone och när Fulham är involverade brukar det bli relativt öppna matchbilder. Jag finner anledning att tro att det kan bli så här också och mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.87 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 13 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo