Speltips Southampton – Grimsby 1/3: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 1 mars 2023

PL-jumbon Southampton ställs mot League Two-laget Grimsby Town i den femte omgången av FA-cupen. Matchen spelas onsdagen den 1 mars 2023 med avspark kl 20:15 på St. Mary’s Stadium.

Southampton – Grimsby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southampton har det tufft i Premier League, men i cuperna har man gjort det desto bättre. I Ligacupen tog man sig till semifinal efter att ha slagit ut Manchester City och i FA-cupen har man nu goda chanser att ta sig vidare.

Den 39-årige spanjoren Ruben Selles har fått förtroendet att försöka rädda kvar det här relativt oerfarna Southampton-laget i Premier League. I den näst senaste omgången lyckades han leda laget till 1-0-seger borta mot Chelsea, men i helgen åkte man på ett nytt tungt nederlag i bottenstriden då man föll med samma siffror borta mot Leeds.

Den förlusten innebär att Southampton ligger sist i Premier League med fyra poäng upp till just Leeds ovanför strecket.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Klasskillnad

Grimsby Town, hemmahörandes i League Two, har lyckats krångla sig fram till den här femte omgången av FA-cupen. I den senaste omgången slog man ut Championship-laget Luton efter omspel och dessförinnan var det Burton Albion som besegrades.

Precis som för Southampton går det dock tyngre i ligaspelet för Grimsby. Där har det blivit en seger på de fem senaste och man kommer från två raka kryss på hemmaplan. Totalt har man spelat ihop 38 poäng på 30 matcher, vilket ger en 16:e plats i tabellen.

Det är alltså två divisioner mellan Southampton och Grimsby och även om det har gått trögt för de förstnämnda den här säsongen så är man förstås storfavoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.30 gånger insatsen.

Läget i ligan är pressat för Ruben Selles manskap och även om man bär ett stort favoritskap inför den här matchen så tror jag att den bördan känns betydligt lättare. Det har man tidigare visat i cupspelet och jag tror att man kommer visa det igen här.

På pappret är det klasskillnad mellan de här lagen och i och med det tycker jag att spelvärdet på en klar Southampton-seger är bra. Mitt spel blir Southampton -1.5 (asian handicap) till 1.84 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos Lucky Sport – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Southampton -1.5 (asian)
Odds: 1.84
Bolag: Lucky Sport
Spelstopp: 20:15, onsdag 1 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo