Speltips Southampton – Leicester 4/3: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 4 mars 2023

Jumbon Southampton är i stort poängbehov då man gästas av Leicester City i den 25:e omgången av Premier League. Matchen spelas den 4 mars 2023 med avspark kl 18:30 på St. Mary’s Stadium.

Southampton – Leicester

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southamptons säsong har varit fylld av motgångar men i veckan nådde man ett nytt lågvattenmärke. Detta då man föll med 2-1 hemma mot League Two-laget Grimsby i FA-cupen.

Det var från start ett ängsligt hemmalag som inte lyckades koppla något grepp om matchbilden trots att det borde vara klasskillnad mellan lagen. Grimsby stod upp väl och det var inte direkt orättvist att man kunde fullborda en stor skräll.

Den här förlusten var sannerligen inte vad Ruben Selles eller Southampton behövde. Segern borta mot Chelsea i den näst senaste omgången hade skänkt visst hopp, men nu är man tillbaka längst nere i botten av källaren.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Leicester

Leicester City såg ut att vara ordentligt på gång i och med segrarna mot Aston Villa och Tottenham där man totalt stänkte dit åtta baljor. Tre matcher och tre förluster senare ser läget inte riktigt lika positivt ut.

Man har visserligen ställts mot tufft motstånd i de två senaste ligamatcherna då man förlorat mot Manchester United och Arsenal. Insatsen i veckans FA-cupförlust hemma mot Blackburn går dock att kritisera desto mer. Nu krävs en uppryckning om Leicester inte åter ska bli indragna i Premier Leagues bottenstrid.

Senast Southampton och Leicester möttes var det de förstnämnda som gick segrande med 2-1 på King Power Stadium. När de nu möts igen är förutsättningarna jämna och oddsmässigt är det nästan helt jämnt mellan lagen.

Inget av lagen är i toppslag men det finns, som man brukar säga, grader i helvetet. Leicester har förlorat mot två topplag i ligan och ett formstarkt Championship-lag i FA-cupen. Southamptons bottennapp i veckan var av en klart värre art. Med den insatsen i ryggen och vetskapen om att man ligger sist i Premier League tror jag inte att det blir en särskilt lustfylld upplevelse för Southampton-spelarna att springa ut på St. Mary’s denna lördagsafton.

Som jag ser det är det med andra ord fördel Leicester. Mitt spel blir Leicester 0 (asian handicap) till 1.86 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos Lucky Sport – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leicester 0 (asian)
Odds: 1.86
Bolag: Lucky Sport
Spelstopp: 18:30, lördag 4 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo