Speltips, Southampton – Liverpool 11/1: Möte ett av två i semifinalen

Spelbloggare Publicerat: 11 januari 2017

Det vankas semifinal, match ett av två, mellan Southampton och Liverpool i Ligacupen. Revanschlusta borde infinna sig hos båda parter och vi lämnar förtroendet i händerna hos den ena.

Kvartsfinal, spelåret 2015/16.

Southamptons resa mot finalen fick ett abrupt slut i Ligacupens kvartsfinal efter att ha fallit med – hör och häpna! – 1-6 mot just Liverpool, på samma arena som nu, St. Mary’s Stadium. Här får de chans till revansch, i ett semifinaldubbelmöte istället.

Eftersom Southampton bara är placerade i mitten av Premier League, tia för att vara exakta, ses cuperna som bra språngbrädor ut i Europa. En skalp här i Ligacupen blir ju till en Europa League-biljett. I kvartsfinalen skrällde man och vann med 2-0 över Arsenal – på Emirates Stadium! Dessförinnan passerades Sunderland och Crystal Palace.

”The Saints” kommer till matchen efter att ha ”bara” spelat oavgjort, 2-2, borta mot Championshiphuserande Norwich i FA-cupen.

En titel är en titel, och det vet man i anrika Liverpool – de ska vara och slåss om dem. Givetvis främsta fokus på toppstriden i serien, men det betyder inte att man tar lätt på det här. Flera bollar i luften, och det borde också kunna hanteras bättre än hos merparten av storklubbarna kan då man inte är ute i Europa och härjar det här spelåret.

Även Liverpool svek enormt i veckans FA-cupen; lyckades inte, med en b-betonad startelva, spräcka nollan mot Plymouth från tredjedivisionen. Onödigt omspel väntar och kritiken har haglat mot de röda.

Tvåan spelas

Om vi tittar på startelvorna i respektive FA-cupmatch, var Southamptons klart mer ordinarie. Liverpool ställde ut flertalet juniorer och lämnade det bästa av materialet utanför startelvan. Nu kommer de tillbaka, friska, krya och utvilade – redo för att sätta ton, lösa den där finalplatsen.

Trots att det bara är möte ett av två, ska Liverpool ha alla chanser att vinna här på bortaplan och ställas inför en klart enklare uppgift hemma. Svårt att se dem bevaka ett kryssresultat.

I min bok har Southampton tappat ett par klasser från de senaste åren och frågan är om de verkligen håller standarden för att ens nosa på Europabiljetterna? Usel form nu också, med ett snedsteg i FA-cupen och tre raka förluster som följdes upp av det.

Liverpool lyckades bara få 2-2 borta mot Sunderland i 2017:s första match, men i övrigt är formen fantastisk. Vinsterna har radats upp, hemma som borta, mot topp- som bottenmotståndare. Jürgen Klopp har verkligen satt sin prägel på det här laget, implementerat en stark vinnarkultur.

Förra årets cupmatch på samma arena slutade 6-1 till Liverpool. Blir med all sannolikhet tajtare nu, men ska ses stor chans att stå som vinnare efter 90 spelade minuter.

Den raka tvåan spelas till 2,25 x polletterna hos William Hill, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Liverpool att vinna, rak tvåa
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 11/1
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: