Speltips, Southampton – Liverpool 2/12: Vinnare hittad i cupfajten

Spelbloggare Publicerat: 2 december 2015

Med formkurvor som pekar åt helt olika håll för Southampton och Liverpool finner vi fint värde på ena sidan av 1×2-marknaden.

Tre av de fyra kvartsfinalerna avverkades under gårdagen – nu återstår endast denna match. En riktig toppfajt mellan två klubbar som har siktet på Europabiljetterna i seriespelet och är starka kandidater till den här cuptiteln.

Southampton har dock inlett spelåret halvdant, varit ojämna i perioder och är tia i tabellen – en klar besvikelse. Det är dock så pass jämnt i mittenskiktet att man bara har två pinnar tre platser neråt och tre till just Liverpool, som placerar sig på sjätteplatsen.

Turbulent är en passande etikett på Liverpools spelår, trots att det är inne i ett så pass tidigt skede. Brendan Rodgers fick lämna sin tränarpost till plats för Jürgen Klopp under oktober månad efter sviktande resultat och även om man inte fick någon kalaseffekt direkt, har det sett klart bättre ut med tysken vid rodret.

Liverpool i klart bättre form

Med formkurvorna pekande åt helt olika håll är det parterna kliver in i den här fajten. Southampton ser tunna ut och har förlorat två matcher i följd – hemma mot Stoke och borta mot Manchester City. Liverpool däremot; de har tre raka vinster och sex stycken på de sju senaste matcherna, trots att man vid flera tillfällen ställts mot svårt motstånd.

De mest imponerande prestationerna under den här perioden var utan tvekan bortavinsterna över Chelsea (3-1) och Manchester City (4-1). Bortaspelet har varit extremt bra, inte minst under Klopp.

Southampton har stora problem med att vara spelförande och det lär man, i alla fall under perioder, vara här. Detta syns klart i hemmastatistiken – de enda vinsterna som plockats under spelåret har varit mot konkurrenter under dem själva i tabellen. Här har man ett rejält avbräck i mittbacken José Fonte också.

För Liverpool ser det allt bättre ut på skadefronten. Jordan Henderson och Daniel Sturridge är tillbaka i truppen, men kommer få inleda på bänken. De lär dock få okej med speltid. Philippe Coutinhos status är alltjämt osäker. Annars oförändrat på skadelistan.

Det slutade 1-1 när dessa två drabbade samman på Anfield i slutet av oktober – Southampton kvitterade så sent som i den 86:e minuten. Sedan dess har dock Liverpool växt enormt och de tre senasteinbördes mötena innan dess hade vunnits.

Raka tvåan köper vi till 2,88x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Liverpool vinner, rak tvåa
Odds: 2,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 2/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Southampton 2,70 williamhill logo
Oavgjort 3,40 unibet logo
Liverpool 2,88 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,10 titanbet logo
Under 2,5 mål 1,80 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: