Speltips Southampton – Manchester City 8/4: Botten mot toppen

Martin Efvergren Publicerat: 8 april 2023

Jumbon Southampton tar emot tabelltvåan Manchester City i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 8 april 2023 med avspark kl 18:30 på St. Mary’s Stadium.

Southampton – Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots ett par bättre prestationer på sistone ser läget dystert ut för Southampton FC. Ser vi till de fem senaste matcherna så har man stått upp på ett bra sätt i samtliga. På dessa fem matcher har man spelat ihop fem poäng, men det är inte bra nog för att avancera i tabellen. Inför den här omgången har man totalt skrapat ihop 23 på 29 spelade matcher och därmed ligger man sist i Premier League med fyra poäng upp till säker mark.

Innan landslagsuppehållet stod Ruben Selles manskap för en imponerande vändning hemma mot Tottenham. Med dryga kvarten kvar lag man under med 3-1, vilket man lyckades ta igen efter att Ward-Prowse kvitterat på straff på tilläggstid.

Förra helgens bortamöte mot West Ham blev inte en lika underhållande och energirik tillställning. Hemmalaget tog då ledningen i mitten av den första halvleken och 1-0 stod sig sedan matchen igenom.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget skrälläge

Manchester City har det däremot slagit gnistor om i flera matcher i rad nu. I de två sista matcherna innan den gångna uppehållet körde man över RB Leipzig och Burnley med 7-0 respektive 6-0. När Premier League återstartade förra helgen stod man på nytt för en imponerande insats då man besegrade Liverpool med 4-1. Framförallt var det i den andra halvleken som Man City visade att man, för tillfället, är ett bra mycket bättre lag än de forna jämlikarna Liverpool.

Manchester City och Southampton möts nu för tredje gången den här säsongen och det var, överraskande nog, de sistnämnda som vann den senaste bataljen. I början av januari vann Southampton med 2-0 hemma i Ligacupen. Höstens möte i ligan slutade emellertid med en planenlig 4-0-seger för Man City.

Southampton har haft en förmåga att ställa till det för topplagen den här säsongen. Manchester City fick känna på det i Ligacupen och förra månaden kryssade man mot både Manchester United och Tottenham.

Med det sagt så har jag mycket svårt att se att Southampton ska kunna störa ett formtoppat Manchester City i den här matchen. Erling Haaland missade matchen mot Liverpool senast, men är nu åter i träning. Om han kommer till spel här är det en bonus, oavsett tror jag att Man City kommer att dominera och vinna den här matchen med viss marginal. Mitt spel blir Manchester City -1.5 (asian handicap) till 1.76 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City -1.5 (asian)
Odds: 1.76
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, lördag 8 april
TV: 
Stream:  viaplay logo