Speltips, Southampton – Norwich 18/1: Annorlunda match från senast

Spelbloggare Publicerat: 17 januari 2017

2-2 på Carrow Road – nu får istället Southampton chansen att spela på hemmaplan, St. Mary’s Stadium, mot Norwich och vi på Spelbloggare har hittat ett smakrikt målspel inför matchen.

Fram och tillbaka, chanser hit och chanser dit. Mötet mellan Norwich och Southampton på Carrow Road var en höjdare för den neutrale åskådaren – och resultatet, 2-2, helt rättvisande utifrån matchbilden. Jämnt, men öppet.

Stor hjälte för Championshiphuserande Norwich blev Steven Naismith, med stor erfarenhet från Premier League och den skotska toppfotbollen, som prickade in kvitteringsbaljan på stopptid. Pricken över i:et på en fantastisk fotbollsmatch och det innebar dessutom att vi plockade hem en liten hacka på vårt +0,25-handikappspel till Norwichs favör.

I Championship är Norwich en bra bit på efterkälken när playoffbiljetterna jagas och 26 matcher in i serien har de bara räckt till en anonym elfteplats. Hoppet lever dock alltjämt och en av de delar som måste förbättras om det ens ska bli på tal om Premier League-spel är bortaspelet.

Southampton är en besvikelse i Premier League, men det kan också förklaras i alla spelartapp. Svårt att hålla standarden uppe när de spelare som lyckas leverera lämnar i nästa veva. Plats 13 är de på och därför borde cuperna ses som ett sätt att sätta plåster på såren.

Tillknäppt nu istället

Rotation kan vi vänta på nytt – åt båda håll, om än möjligen mer från Southampton eftersom de även bollar spel i Ligacupen med det här. Ändå rätt kapabla startelvor som kommer presenteras, vad det verkar.

Känslan är att den här matchen blir lite mer tillknäppt än senast. Norwich, på bortaplan, lär inte kliva på lika hårt som kontra hemma. Lite mer avvaktande, satsar på att försvara tätt och ställa om i första hand?

Southampton har vissa problem när matcherna ska föras – att öppna upp samlade försvar. Exempelvis torskade de med 0-1 borta mot Burnley senast, trots ett massivt bollinnehav. Dessförinnan; bra försvarsprestation och vinst över Liverpool. Tajta matcher, få chanser skapade och få i baken.

Och även om Norwich varit inblandade i en del målrika matcher på sistone, är det just ”The Saints” som ska sätta tonen.

Ger underspelet på 2,5-målslinan minst 50% chans att sitta – nu får vi 2,05 x insatsen för det hos Bet365 (1 000 kronor bonus) och då är det bara att slussa in polletterna.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 18/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: