Speltips, Southampton – Tottenham 28/12: Hörntankar…

Spelbloggare Publicerat: 27 december 2016

Onsdagens kvällsunderhållning från Premier League bjuder Southampton och Tottenham på. Platsen är Saint. Mary’s Stadium, varifrån vi har en specialidé på hörnfronten värd 1,91 x insatsen.

Hård press på Tottenham inför den här svåra bortamatchen. Alla toppkonkurrenter, från första- till sjundeplats, har vunnit deras senaste matcher och stor mark skulle tappas utifall man skulle tappa här; spela oavgjort, eller ännu värre – förlora.

En vinst däremot, det skulle innebära fortsatt press på konkurrenterna ovan, de på de fantastiskt åtråvärda CL-platserna.

Southampton jagar underifrån och är åtta inför den här matchen. De är, utan tvekan, en klubb för den övre tabellhalvan och ska ses med en liten, liten chans på en Europaplats – men inte känns de väl lika heta som de senaste åren? Hela nio pinnar skiljer dem upp till just femman Tottenham och det visar på att skillnaderna mellan den absoluta toppen och resten växt en del i Premier League.

En del breddspelare som saknas hos båda parter, men framförallt är avbräcken på ”The Saints” Charlie Austin, fortfarande lagets bästa skytt, och Tottenhams Erik Lamela värda att nämna.

De skapar den första hörnan

Southampton har haft problem när nivån på motståndet höjts, knappt kunnat utmana – något som lär ha satt sig i spelarnas huvuden.

Troligtvis kliver de, hemmaplan till trots, ut med en relativt försiktig inställning här och att Tottenham istället greppar taktpinnen. Åtminstone tills matchens första mål – beroende på vilka nätmaskor som träffas – lär ”Spurs” vara den spelförande parten.

Gästerna är det klart bättre laget och står stärkta av flera bra prestationer och resultat på senare tid. Kommer ut på St. Mary’s Stadium med fart och fläkt under fötterna? Självförtroendet finns ju, utan tvekan.

Och vad brukar ett offensivt bollinnehav landa i? Hörnor.

Oddssättarna, hos de flesta bookies, menar att det ska vara fifty-fifty på förhand i ”hörnmatchen” – undertecknad menar att Tottenham ska vara favoriter, hyfsat klara sådana.

Men som nämnt; mycket kan förändras av ett mål…

Därför spelar vi att Tottenham skapar den första hörnan i matchen, till 1,91 x insatsen hos William Hill (1 000 kronor i välkomstbonus!). Det borde kunna spelas, ja, runt tio punkter neråt?

Speltips:

Speltips: Första hörnan: Tottenham
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 28/12
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: