Speltips Southampton – Tottenham 18/3: Opålitliga gäster

Martin Efvergren Publicerat: 17 mars 2023

Jumbon Southampton FC gästas av topplaget Tottenham Hotspur i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 18 mars 2023 med avspark kl 16:00 på St. Mary’s Stadium.

Southampton – Tottenham

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Southampton hade väckt en strimma hopp hos sina supportrar inför hemmamötet mot Brentford i onsdags. I den föregående hemmamatchen hade man besegrat Leicester med 1-0 och därefter lyckades man spela 0-0 mot Manchester United på Old Trafford.

Efter två raka hållna nollor fick man det dock tuffare mot ett fysiskt starkt Brentford. Det slutade med en tung 2-0-förlust och nu ser läget dystrare ut igen för The Saints.

Trots att man har en match mer spelad än lagen ovanför i tabellen så ligger Southampton alltjämt sist i Premier League. Totalt har man skrapat ihop 22 poäng på 27 matcher och goda råd börjar nu bli dyra.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålt på sistone

Inför hemmamötet mot Nottingham Forest i lördags hade Tottenham Hotspur en tuff dryg vecka bakom sig. Man hade blivit utslagna ur både FA-cupen och Champions League samt förlorat mot Wolverhampton i Premier League.

Förra helgen vände så vinden något då man utan större problem kunde vinna med 3-1 samtidigt som konkurrenter som Liverpool och Manchester United tappade poäng. Det gör att man alltjämt har greppet om den åtråvärda fjärdeplatsen.

Southampton och Tottenham möttes senast i den allra första omgången av Premier League. Då blev den en klar 4-1-seger för Spurs som nu gäller som favoriter även inför den här matchen.

Southampton är i ett läge där man behöver vinna hemmamatcher mot lag som Brentford. Känslan är att förlusten i onsdags var mentalt väldigt tung och frågan är om de kan resa sig här.

Tottenham är ett topplag, men de är inte pålitliga på det viset att man kan ta för givet att de vinner den här typen av matcher. De gjorde tre mål senast, men dessförinnan hade man gått mållösa i tre raka matcher och jag tror att man kommer få slita hårt för att tre poäng i den här matchen.

Det har gjorts under 2.5 mål i Southamptons fem senaste ligamatcher och detsamma i sex av Spurs sju senaste matcher. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt i den här matchen till 1.84 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.84
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 18 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo