Speltips, Southend – Sheffield United 30/3: Vi väljer sida

Spelbloggare Publicerat: 27 mars 2016

Sista chansen eller är loppet redan kört? Southend United och Sheffield United, som båda hittas i mittenskiktet av League One, brakar samman – och inför matchen är vi helt oense med oddssättarna om favoritskapet.

55 pinnar vardera; nio upp till det positiva kvalområdet med en match mindre spelad än de flesta konkurrenter ovanför när det återstår åtta stycken av seriespelet – visst skulle en vinst här innebära att hoppet om avancemang till Championship till viss del väcks till liv?

Men för ärlighetens skull, det lär bli lite väl tufft. Det är två helt okej parter i League One-mått mätta – inte toppmaterial. Ska skilja en hel del ner till botten liksom toppen. Å andra sidan; större skrällar har fullbordats.

Stärks av hemmaplan

Oddssättarna presenterar Sheffield United, trots att de alltså spelar på bortaplan, som rätt klara favoriter på förhand. Det är förståeligt hur de resonerar – bland annat har Southend en hel del skadebekymmer – men visst bör ändå Southend som värd ha runt 50% möjlighet att vinna det här, med krysset borträknat?

Lite tveksam form för båda parter. Southend åkte på en rejäl käftsmäll borta mot Rochdale senast, förlorade med 1-4, medan Sheffield United med minsta möjliga marginal lyckades kamma hem tre pinnar mot den hopplösa tabelljumbon Crewe Alexandra – på hemmaplan. Halvdana resultat dessförinnan också.

Precis som tabellen antyder, är det två jämna parter – nu stärks alltså Southend av att spela inför hemmapubliken på Roots Hall. Hemmastatistiken är helt okej – 9-4-6 i resultatraden – medan Sheffield har 5-8-6 på resande fot; tre av de fyra senaste har förlorats och övrig slutade oavgjort.

Gillar hemmaoddsen starkt och Southend spelas med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid kryss – till 2,15 x polletterna hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Southend +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 30/3
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Southend 3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Sheffield United 2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,20 expekt logo
Under 2,5 mål 1,72 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: