Speltips, Southend United – Bristol Rovers 11/11: Skrällspel från cupen

Spelbloggare Publicerat: 11 november 2015

Om fotbollsutbudet var tunt under tisdagen, är det ännu värre nu. Dock bjuds på ett par matcher i Johnstone’s Paint Trophy och vi tar en närmare titt på den mellan Southend United och Bristol Rovers.

Johnstone’s Paint Trophy, eller Football League Trophy, är cupen för lagen som huserar i League One samt League Two. Cupen skapades eftersom de i dessa divisioner ofta trillar ur FA- och Ligacupen i tidiga skeden och den tas på olika stort allvar, men alltsomoftast ses matcherna som en chans att kunna rotera runt lite i startelvorna.

Tolvan i League One mot tolvan i League Two – de förstnämnda med hemmaplan. 24 platser i seriesystemet dem emellan. Bara av det att tyda borde det ju såklart vara klasskillnad – men ska det vara det för dagen?

Skrällchansen stor

Undertecknad menar: nej. Det här är en öppen och svårbedömd match på förhand – därför är det skrälloddset som lockar för spel.

Skrällar och de inhemska cuperna brukar vara en kombination som bäddar för succé. Handlar mycket om motivation och rotation.

Båda sidorna kommer faktiskt från varsin förlust i FA-cupen – Southend mot seriekonkurrenten Scunthorpe United och Rovers mot Chesham United, vilka är hela 75 platser under dem i seriesystemet. En makalöst usel prestation från Rovers sida, i en match där man stod som storfavoriter på förhand.

Visar dock på just det om – skrällchanserna i cupen.

De där plattmatcherna kommer och det handlade förstås en hel del om motivation och underskattning från Bristol Rovers sida där. Här lär motivationen vara uppumpad till max – att slå tillbaka. Passande tillfälle för Southend att rotera runt friskt i startelvan också, i sann cupanda. Dessutom har man betydande Michael Timlin avstängd här…

Ett av de stora problemen för Bristol Rovers har varit att föra matcherna – medan man på bortaplan varit starka på sistone och radat upp fyra vinster raka mot starkt motstånd. Southend å andra sidan, de tampas med att försöka vända en usel formkurva – inte en enda av de fyra senaste matcherna har vunnits, varav två förlorats.

Kanske får sätta foliehatten på huvudet efter de här 90 minuterna är avverkade, men i min bok luktar det här skräll och den raka tvåan köper vi till 3,50x hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips: Bristol Rovers vinner, rak tvåa
Odds: 3,50  (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonussspel)
Spelstopp: 20:45, onsdag 11/11
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Southend United 2,20 williamhill logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Bristol Rovers 3,50 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,05 mybet logo
Under 2,5 mål 1,77 betstarsknapp logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: