Speltips Spanien – Kroatien 24/6: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 24 juni 2023

Spanien är klara favoriter när man ställs mot Kroatien i den andra omgången av gruppspelet i U21-EM 2023. Matchen spelas lördag den 24 juni med avspark kl 20:45 i Bukarest.

Spanien – Kroatien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spanien gick in i detta U21-EM 2023 i Rumänien och Georgien som huvudfavoriter att vinna hela turneringen. Det är emellertid jämnt om saken där även nationer som Frankrike, England och Italien ser starka ut på förhand.

Spanien är således också favoriter att vinna sin grupp där även Kroatien, Rumänien och Ukraina ingår. Av deras insats i premiären mot hemmanationen Rumänien i onsdags finns det ingen anledning att revidera favoritskapet. Rumänerna höll visserligen stången i den första halvleken, men i den andra kunde Spanien nöta ner dem och vinna med 3-0.

I kvalspelet gick Spanien rent i sin grupp som man vann överlägset före Slovakien. Därmed är man obesegrade sedan förlusten mot Portugal i EM-semifinalen 2021.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kroatien får det tufft

Kroatien kommer från ett EM-kval där man fick tampas med våra nordiska grannländer Norge och Finland. Där fick man ge vika för de förstnämnda som vann gruppen två poäng före Kroatien. Det innebar att man fick spela ett playoff mot ännu ett nordiskt land i Danmark. Där gick man, efter stor dramatik, till slut segrande efter straffavgörande.

Kroatien har nu inga högre förväntningar på sig och de har heller inte höjts efter att man förlorat premiärmatchen mot Ukraina med 2-0. Spelmässigt stod man upp väl i jämn batalj, men Ukraina var det effektivare laget.

För Kroatiens del ser läget nu tufft då man behöver ta minst en poäng mot ett starkt Spanien. Ser vi till oddsen så gäller Spanien också som klara favoriter att vinna.

Med spanska landslag vet man vad man får när det kommer till både spelsätt och kvalitet. De lär komma att dominera även den här matchen där jag har svårt att se att Kroatien ska orka stå emot. Får Spanien in ett ledningsmål måste kroaterna satsa allt framåt för att ha någon chans att ta sig vidare och då kommer det att öppna sig. Jag tror på en sådan matchutveckling och därför blir mitt spel Spanien -1 (asian handicap) till 1.82 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien -1 (asian)
Odds: 1.82
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, lördag 24 juni 2023
TV: 
Stream:  svtplay logo