Speltips Spanien – Norge 25/3: Gruppfavoriterna

Martin Efvergren Publicerat: 25 mars 2023

Gruppfavoriterna Spanien och Norge gör upp i den första omgången av EM-kvalet. Matchen spelas lördagen den 25 mars 2023 med avspark kl 20:45.

Spanien – Norge

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kampen om en plats i EM 2024 i Tyskland drar nu igång och i grupp A får Spanien gälla som klara favoriter. Framförallt utmanas de av Norge och Skottland och därtill hittar vi även Georgien och Cypern i den här gruppen. Det får man säga är en relativt stark uppställning av nationer.

Spanien har inte fått det att stämma i de senaste mästerskapen, men i gruppspelen brukar man sällan darra på manschetten. Senast vann man ju Sveriges grupp i VM-kvalet efter att ha spelat ihop sex segrar, ett kryss och en förlust.

VM i Qatar blev dock en besvikelse då man åkte ut i åttondelsfinalen mot Marocko. Därefter har Luis Enrique lämnat förbundskaptensposten och ersatts av den tidigare U-21-tränaren Luis de la Fuente.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stort spelmässigt övertag

Norge bygger vidare under Ståle Solbakkens ledning trots att man misslyckades med att kvalificera sig för VM i Qatar. Ett misslyckande kanske man inte kan kalla det då man hade Nederländerna och Turkiet före sig i gruppspelet, men helt klart är att förväntningarna på Norges landslag stadigt ökar och nu borde man vara redo att kvalificera sig för ett mästerskap.

Oturligt nog får dock Norge klara sig utan Erling Haaland i den här matchen samt tisdagens möte mot Georgien. Centertanken som knappt missat en enda match med Manchester City så här långt ådrog sig en ljumskskada i lördagens FA-cupmatch mot Burnley.

Spanien hade varit klara favoriter inför den här matchen även med Haaland i Norges startelva. Utan honom blir favoritskapet än större och ett spel på hemmalaget ger endast omkring 1.37 gånger insatsen.

Luis de la Fuentes första landslagstrupp innehåller en hel del förändringar jämfört med VM-truppen. Endast elva spelare är kvar sedan dess för att vara exakt. Framförallt ser man starka ut på de centrala mittfältet där man kan mönstra en välbalanserad trio i Pedri, Gavi och Rodri, såvida inte den sistnämnda går som mittback.

Hursomhelst lär det bli en matchbild som domineras stort av Spanien och jag kan tänka mig att Norge kommer att ha en matchplan som påminner om hur Sverige tagit sig an Spanien på bortaplan.

Spanien och Norge möttes senast i EM-kvalet 2019 och då blev det två resultatmässigt jämna fighter. Man spelade då 1-1 i Oslo medan spanjorerna vann hemma med 2-1.

Norge har en riktig klasspelare i Ödegaard och Sörloth kan säkerligen vara nyttig som target. Jag tror dock inte att det räcker för att stå emot Spanien i den här matchen. Någon utklassning tror jag inte att ett kompakt Norge tillåter men 1-0 eller 2-0 till Spanien känns troligt. Mitt spel blir därför att Spanien vinner och håller nollan till 1.95 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien vinner & håller nollan
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, lördag 25 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo