Speltips Spanien – Schweiz 1/7: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 1 juli 2023

Spanien gäller som klara favoriter inför mötet mot Schweiz i kvartsfinalen av U21-EM 2023. Matchen spelas lördag den 1 juli med avspark kl 21:00 i Bukarest, Rumänien.

Spanien – Schweiz

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spanien har som vanligt skickat ett starkt lag till detta U21-EM. På förhand sågs man som huvudfavoriter att vinna turneringen, men än så länge har man inte riktigt fått det att lyfta. Trots det kunde man ändå vinna sin grupp före Ukraina, Kroatien och Rumänien.

I premiären ställdes man inte på några tuffare prov då man kunde vinna med 3-0 mot ett beskedligt Rumänien. Därefter gjorde man vad som krävdes för att slå Kroatien i en match som slutade 1-0.

Den sista gruppspelsmatchen mot Ukraina blev en större prövning för spanjorerna. Man var då nära att mista gruppsegern, men ett kvitteringsmål till 2-2 på tilläggstid gjorde att man vann gruppen tack vare bättre målskillnad än Ukraina som också tog sju poäng.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spanien höjer sig

Trots att Schweiz bara tog tre poäng i sin grupp lyckades man krångla sig vidare till den här kvartsfinalen. Frankrike var överlägsna i grupp D då man tog full pott medan Schweiz, Italien och Norge slutade på tre poäng.

Schweiz kommer nu från två raka förluster och totalt sju insläppta mål mot Italien och Frankrike. I onsdags föll man med 4-1 mot de sistnämnda och i den andra matchen blev det förlust med 3-2 mot Italien. Det var med andra ord premiärmatchen mot Norge som blev Schweiz biljett till den här kvartsfinalen. Där inledde man visserligen trevande, men kunde vända 0-1 till seger med 2-1 i en jämn tillställning.

Schweiz har halkat in i kvartsfinalrundan på ett bananskal och här gäller man som klara underdogs inför den här matchen. Att Spanien vinner ger omkring 1.57 gånger insatsen.

Förväntningarna på Spanien är höga, men de lär behöva sig om man ska kunna utmana om EM-titeln. Det här laget har definitivt en högre växel i sig än vad man tidigare presterat och jag tror att man kommer höja sig här. Samtidigt skrämmer inte heller Schweiz insatser i gruppspelet och jag har svårt att se att man ska kunna rå på Spanien oavsett om de sistnämnda spelar på topp eller inte. Mitt spel blir därför Spanien -1 (asian hcp) till 1.72 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien -1 (asian hcp)
Odds: 1.72
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, lördag 1 juli 2023
TV: 
Stream:  svtplay logo