Speltips Spanien – Skottland 12/10: Om gruppsegern

Axel Sjödin Publicerat: 12 oktober 2023

Spanien ställs mot Skottland i den mycket intressanta grupp A, där det är skottarna som har dominerat än så länge.

Spanien - Skottland

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Inte ens i skottarnas vildaste fantasi lär de ha väntat sig att ha kammat hem full pott efter de fem inledande matcherna, men nu står de som klara favoriter till gruppsegern med bara tre matcher kvar att spela. I skrivande stund har de sex poäng ned till Spanien och åtta ned till Norge och sitter rätt bekvämt i toppen av tabellen.

Spanien behöver vinna på torsdag för att ha en chans att sno åt sig förstaplatsen i gruppen. De har fortfarande en match mindre spelad än övriga lag och en målskillnad som heter duga. Vinner de på torsdag, samtidigt som de kammar hem full pott i övriga matcher, kommer de förmodligen att lyckas ta över förstaplatsen igen, men Skottland är bevisligen inte helt lätta att ha att göra med.

Scott McTominay slog till två gånger om på Hampden Park i våras då Skottland tog en tung och överraskande 2-0-seger mot Spanien. La Roja hade precis utsett en ny förbundskapten i form av Luis de la Fuente, som tidigt fick känna på motgång i hans nya uppdrag. Sedan dess har han hunnit bli lite varmare i kläderna – en Nations League-titel och två storsegrar senare ser läget betydligt bättre ut för Spanien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skottland har en tuff uppgift framför sig

Vad som är mest anmärkningsvärt för Skottlands del är att de bara har släppt in ett enda mål under hela kvalprocessen. Det kommer att vara deras försvar som är nyckeln i torsdagens viktiga möte och kan de bara hålla spanjorerna från att lägga mål tidigt så kan det bli en jämn kamp där de kan lyckas frustrera ett Spanien som tidigare har haft lite svårt med att luckra upp lågt stående försvar.

En poäng är allt som krävs för att Skottland ska behålla sin plats i förarsätet i grupp A, men det är lättare sagt än gjort när man möter Spanien nere i Sevilla. Spanien gäller som väldigt tunga favoriter med odds omkring 1.25 för den raka ettan, vilket säger något om styrkeförhållandena mellan dessa lag.

Man vill tro på skrällen, men när Spanien har sett ut som de har gjort under sommaren och hösten är det mycket begärt för skottarna att lyckas få med sig en poäng. Får spanjorerna bara in första målet som öppnar upp matchen så kan detta rinna iväg. Därmed spelar vi på att Spanien vinner med ett par bollars marginal genom ett -1,5 asian hcp för 1.77 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien -1,5 hcp
Odds: 1.77
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, torsdag 12 oktober
TV: 
Stream:  viaplay logo