Speltips Spanien – Ukraina 27/6: Gruppfinal

Martin Efvergren Publicerat: 27 juni 2023

Suveränerna Spanien och Ukraina gör upp om gruppsegern i den sista omgången av gruppspelet i U21-EM 2023. Matchen spelas tisdag den 27 juni med avspark kl 20:45 i Bukarest, Rumänien.

Spanien – Ukraina

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spanien gick in i U21-EM 2023 som huvudfavoriter och även om man inte har varit strålande så har man gjort vad som förväntas. Precis som Ukraina så har man vunnit sina två första matcher och därmed står det redan klart att dessa båda gör om första- och andraplatsen. Detta sedan Kroatien och Rumänien följaktligen har kammat noll.

Spanien inledde mot hemmanationen Rumänien i onsdags och kunde dominera händelserna från start till mål. Det dröjde emellertid till den andra halvleken innan man fick utdelning och till slut kunde man vinna med 3-0-

I lördags rivstartade man istället mötet mot Kroatien då Braga-anfallaren Abel Ruiz satte 1-0 redan i den första minuten. Totalt sett blev det dock en klart jämnare batalj än mot Rumänien då 1-0 sedan stod sig genom hela matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Spanien

Ukraina har, precis som Spanien, ännu inte släppt in något mål i turneringen. Man har dock gjort ett mål färre framåt, vilket gör att de sistnämnda vinner gruppen om den här matchen slutar oavgjort.

Ukrainas första match mot Kroatien blev också en jämn tillställning, men det var ukrainierna som var effektivast. Till slut kunde man vinna med 2-0. Lördagens möte mot Rumänien blev en mer prövande match för Ukraina då hemmalaget försvarade sig väldigt väl. Det dröjde fram till den 89:e minuten innan Ukraina tryckte in avgörande 1-0. Minuten senare fick anfallaren Vladyslav Vanat syna det röda och är därmed avstängd den här matchen.

Det råder nu ingen tvekan om att det är Spanien som är favoriter att vinna den här gruppfinalen. Vi kan nog räkna med att de kommer att dominera matchbilden och, som jag ser det, talar det mesta för att man kommer att dra det längsta strået.

Då båda lagen redan är klara för vidare avancemang måste beaktning göras i fråga om hur tränarna väljer att formera lagen. Prioriterar man att vila några bärande spelare eller är gruppsegern mest betydelsefull.

Spanien har emellertid en trupp som både är spetsigare och bredare och jag tror att man kommer att göra vad som krävs för att vinna. Mitt spel blir att Spanien vinner till 1.70 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien vinner
Odds: 1.70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, tisdag 27 juni 2023
TV: 
Stream:  svtplay logo