Speltips Spanien – Ukraina 5/7: Semifinal i U21-EM

Martin Efvergren Publicerat: 5 juli 2023

Spanien gäller som klara favoriter inför mötet mot Ukraina i semifinalen av U21-EM 2023. Matchen spelas onsdag den 5 juli med avspark kl 21:00.

Spanien – Ukraina

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

U21-EM 2023 i Rumänien och Georgien har bjudit på en del skrällar, men Spanien har än så länge lyckats infria förväntningarna. De gick in som huvudfavoriter inför turneringen och har, utan att direkt glänsa, tagit sig fram till den här semifinalen mot Ukraina.

Spanien och Ukraina har redan mötts en gång tidigare i turneringen då man tillhörde samma grupp. Spanjorerna inledde med att slå värdnationen Rumänien med 3-0 och därefter Kroatien med 1-0. Den sista gruppspelsmatchen mot Ukraina blev därmed en gruppfinal och det blev jämnt in i det sista. Till slut lyckades Spanien kvittera till 2-2 på tilläggstid och vann således gruppen tack vare bättre målskillnad.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ukraina kan störa igen

För Spanien del väntade så Schweiz i kvartsfinalen och där dominerade man matchbilden fullständigt. Trots det lyckades man inte vinna under ordinarie tid då Schweiz stack upp och kvitterade till 1-1 på tilläggstid. I förlängning blev sedan Betis-spelaren Juan Miranda matchvinnare då han satte 2-1 i den första förlängningskvarten.

Ukraina gjorde alltså som Spanien och vann sina två inledande matcher mot Kroatien och Rumänien. Krysset mot Spanien gjorde att man sedan ställdes mot Frankrike i kvartsfinalen. Där visade man på nytt sin klass då man kunde vända ett 1-0-underläge till seger med 3-1 sedan Shakhtar-talangen Heorhii Sudakov gjort två av målen.

Trots att Ukraina bara var sekunder från att slå Spanien senast är det ändå de sistnämnda som gäller som klara favoriter inför den här matchen. Att Spanien vinner kan spelas till omkring 1.65 gånger insatsen.

Det mesta talar för en matchbild där bollinnehavet domineras av Spanien medan Ukraina kommer att inrikta sig främst på snabba omställningar. I gruppspelet blev det underhållande match och jag finner anledning att tro på något liknande även i den här semifinalen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.75 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 5 juli 2023
TV: 
Stream:  svtplay logo