Speltips Spanien – Ukraina 6/9: Bortalaget kan hota

Martin Efvergren Publicerat: 6 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Spanien imponerade inte mot Tyskland i torsdags men kvitteringsmålet i slutsekunderna var viktigt. Ukraina kommer från en lång rad av fina resultat och kan nog mycket väl göra mål även i den här matchen.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Luis Enrique är tillbaka vid rodret över det spanska landslaget och även om matchen mot Tyskland inte var någon höjdarinsats så har man ett imponerande hemmafacit som borgar för att man kommer höja sig till det här mötet mot Ukraina.

I och med Gayas kvitteringsmål i den 95:e minuten som gav slutresultatet 1-1 kunde man ändå lämna Tyskland med en positiv känsla samt gynnsamma förutsättningar inför fortsättningen av Nations League.

Spanien vann gruppen och dessutom samtliga hemmamatcher i EM-kvalgruppen där bland annat Sverige och Norge stod för motståndet och man är oftast klart bättre på spansk mark än vad man är på bortaplan.

Men oavsett det så är Ukraina en lurig motståndare vars resultat det senaste året talar för att man har potential att kunna ställa till det för de allra bästa.

Nationalikonen Andriy Shevchenko har lett landslaget sedan 2016 men det var först i det senaste EM-kvalet som laget verkligen lyfte. Man gick obesegrade och vann sin grupp före klassmotstånd i Portugal och Serbien och i torsdags vann man med 2-1 hemma mot Schweiz.

Ukrainas vassa omställningsspel

Shevchenkos Ukraina är meriterat och erfaret utan att vara ålderstiget och kärnan i laget består av Shakhtar Donetsk-spelare med mängder av Champions League-matcher på CV:t. På så vis är det ingen sensation att man har gjort det så bra på sistone.

De båda yttrarna Yarmolenko och Konoplyanka, i den 4-2-3-1-formationen man oftast ställer på banan, gjorde lagets mål mot Schweiz i torsdags och de är ett konstant hot med sin teknik och snabbhet. Som nia har man även den före detta brassen Junior Moraes som också han håller hög klass.

Spanien är dock ganska klara favoriter i det här mötet enligt oddssättarna och med tanke på hur bra man brukar vara på hemmaplan så är det väl nånstans rimligt att man är det.

Spaniens landslag av idag saknar de offensiva världsstjärnor man tidigare kunde stoltsera med men likväl är man fortsatt ett högklassigt landslag. Jättetalangen Ansu Fati fick göra en halvlek mot Tyskland och där har man sannolikt en blivande världsklasspelare.

Spanien gjorde 31 mål på 10 matcher i EM-kvalet och att man skulle gå mållösa från den här matchen känns osannolikt.

Knäckfrågan för mitt spel att båda lagen kommer göra mål är huruvida Ukraina kommer kunna stänka dit någon balja och min bedömning är att man bör kunna göra det. Att kunna förlita sig till sitt omställningsspel då Spanien lär föra matchen ska kunna passa Ukraina ganska väl. Offensivt har man de spelartyperna som gynnas av detta och som definitivt besitter kvaliteten.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300kr Free Bet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1.98
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, söndag 6 september 2020
TV:   spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo