Speltips Spanien – Zambia 26/7: Klasskillnad

Martin Efvergren Publicerat: 25 juli 2023

Spanien är skyhöga favoriter inför mötet mot Zambia i den andra omgången av gruppspelet i VM 2023. Matchen spelas onsdag den 26 juli med avspark kl 09:30 svensk tid.

Spanien – Zambia

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Spanien har präglats av inre stridigheter där ett stort antal ordinarie spelare valt att tacka nej till landslaget i protest mot förbundskapten Jorge Vilda. Ett par av dessa har nu emellertid återanslutit till La Roja och resultaten och fotbollen som man har presterat det senaste året har varit imponerande.

I detta VM:s premiärmatch mot Costa Rica fortsatte Spanien på inslagen väg då man var totalt dominanta. Man hade ett bollinnehav över 80 procent över hela matchen mot ett kompakt försvarande Costa Rica. Det hela slutade emellertid ”bara” i en 3-0-seger sedan Spanien gjort samtliga mål inom loppet av sex minuter från matchminut 21.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Överkörning

Zambia kvalificerade sig för detta VM i Australien och Nya Zeeland sedan man tagit sig till semifinal i de afrikanska mästerskapen. De är en snabbt växande fotbollsnation på damsidan och i genrepet inför VM slog man självaste Tyskland med 3-2 i träningsmatch.

Den segern väckte en hel del uppmärksamhet och förhoppningar på Zambia inför premiärmatchen mot Japan i lördags. Där inledde man visserligen stabilt, men efter att Japan gjort 1-0 i slutet på första halvlek skulle det komma att rinna iväg i den andra halvleken. Till slut vann japanskorna med klara 5-0.

Vi har nu att göra med en grupp där Spanien och Japan ser ut att vara överlägsna Zambia och Costa Rica. Inför den här matchen är Spanien knappt spelbara som vinnare.

Spanien dominerade fullständigt mot ett disciplinerat Costa Rica i premiären. Det mesta talar för en liknande matchbild här, men som jag ser det lär Zambia få det än värre. I deras match mot Japan rann det iväg efter att man släppt in första målet. Man visade med andra ord inte samma tålamod som Costa Rica gjorde mot Spanien och det tror jag talar för att det här kan bli en rejäl överkörning även resultatmässigt.

Spanien är världens passningsskickligaste lag och mot ett lag som Zambia bör klasskillnaden bli tydlig. Mitt spel blir därför Spanien -4.5 (asian hcp) till 1.90 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien -4.5 (asian hcp)
Odds: 1.90
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 09:30, onsdag 26 juli 2023
TV:  viaplay logo
Stream: