Speltips, Sparta Prag – Villarreal 14/4: William Hill dukar ut värdesiffror

Spelbloggare Publicerat: 13 april 2016

Europa League-storskrällen från Tjeckien, Sparta Prag, inleder i uppförsbacke mot spanska Villarreal när 90 återstår av dubbelmötet. Kan ännu en storskalp plockas?

Från den tjeckiska huvudstaden satsas det benhårt på Europaäventyret – Sparta Prag spände musklerna redan i gruppspelet; förlorade inte en enda match, men hamnade ändå precis bakom ettan Schalke 04, och har skickat ut både ryska Krasnodar och italienska Lazio med klara siffror i slutspelet.

Villarreal står i skymundan av topptrion – Barcelona, Atlético Madrid och Real Madrid – i Primera División, men ser ut att plocka en CL-kvalbiljett utan större problem, vilket får ses som acceptabelt när kvalitetssnäppet upp till de nämnda konkurrenterna är så pass stort.

Även en andraplats plockades av Villarreal i gruppspelet, strax bakom Rapid Wien hamnade man, och därefter har Napoli samt Bayer Leverkusen skickats ut. Fantastiskt fina resultat och prestationer som visar på hur mycket en Europatitel skulle betyda för klubben.

Två försvarspjäser out

Gillar målmöjligheterna inför matchen. Det känns som att oddssättarna underskattar dessa rejält.

Sparta Prag måste framåt och de har bevisat att det finns offensiv kraft att få hål på svåruppluckrade försvar. Kontringsspelet är oerhört vasst, men man ska kunna föra en match med någorlunda bra resultat också. På Stadio Olimpico kontrades exempelvis Lazio sönder i den förra rundan – skrällsiffrorna skrevs 3-0 till tjeckerna.

Faktum är att Sparta målat i samtliga av deras 13 EL-matcher, kvalet inräknat, detta spelår. Möjligheterna till att lyckas med det på nytt borde vara stora.

Och för Villarreal? Givetvis borde även de hamna i målprotokollet – inte minst nu när två av Spartas ordinarie försvarspjäser, Jakub Brabec och Costa Nhamoinesu, saknas på grund av avstängningar. Blir oerhört svårt att klara uppgiften utan dem.

När William Hill dukar ut hela 1,91 x polletterna för att vi ska få se mål åt båda håll, då är det bara att tacka, bocka och lassa in degen.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 14/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: