Speltips Spartak Trnava – Dnipro-1 23/8: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 23 augusti 2023

Slovakiska Spartak Trnava och ukrainska Dnipro-1 gör upp i den sista rundan av kvalet till Conference League. Den första matchen spelas onsdag den 23 augusti 2023 med avspark kl 18:30.

Spartak Trnava – Dnipro-1

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

FC Spartak Trnava slutade på tredje plats i den slovakiska ligan förra säsongen. Det innebar att man gick in i kvalet till Conference League i den andra rundan. Där ställdes man mot lettiska FK Auda som man kunde slå ut efter en klar 4-1-seger i returen på hemmaplan. Totalt vann man därmed det mötet med 5-2.

Därefter väntade så på pappret tuffare motstånd i form av polska Lech Poznan. Spartak Trnava inledde då på bortaplan där man föll med 2-1 sedan man gjort ett sent reduceringsmål. I returen hemma i Trnava kunde man sedan ta en imponerande 3-1-seger som gav vidare avancemang.

I den inhemska ligan har Spartak Trnava inlett något knackigare, men i söndagens omgång tog man sin första seger och man står därmed på fyra poäng efter tre spelade ligamatcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrik historik

SK Dnipro-1 knep en fin andraplats i den ukrainska ligan förra säsongen, vilket gav dem chansen att kvala in till Champions League. Där blev man dock direkt utslagna av Panathinaikos och därefter följde ett dubbelmöte mot Slavia Prag i Europa League-kvalet. Inte heller där räckte Dnipro-1 till då man föll med totalt 4-1.

Nu kommer man senast från en förlust i ligaspelet i söndags. Därmed står man, precis som Spartak Trnava, på fyra poäng efter tre spelade omgångar.

Värt att nämna är att Dnipro-1 har spelat båda sina ”hemmamatcher” i Europa-kvalet i slovakiska Kosice. Returen av det här dubbelmöte kommer att spelas på samma plats vilket alltså innebär att båda matcherna spelas i Slovakien.

Trots det är det Dnipro-1 som gäller som favoriter att ta sig vidare till Conference Leagues gruppspel. Spartak Trnava står emellertid som favoriter till omkring 2.18 gånger insatsen inför den här första matchen.

Spartak Trnavas seger mot Lech Poznan övertygar men Dnipro-1 är på pappret det något mer meriterade laget. Utgången känns relativt oviss, men jag finner anledning att tro att det kommer göras minst ett par mål. Båda lagen har gjort mål i sex av Dnipros sju tävlingsmatcher den här säsongen och detsamma gäller för Spartak Trnava. Mitt spel blir således att båda lagen gör mål till 1.75 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, onsdag 23 augusti 2023
TV: 
Stream: