Speltips Spezia – Juventus 1/11: Mästarna höjer sig

Martin Efvergren Publicerat: 31 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Med bara en vinst på de fyra senaste matcherna är det med viss press som Juventus tar sig an nykomlingen Spezia på söndagseftermiddagen. De regerande mästarna har mycket att bevisa men jag finner anledning att tro att man kommer studsa tillbaka här.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Andrea Pirlos smekmånad som Juventus-tränare har passerat och med skrala resultat de senaste veckorna är läget nu en aning pressat. De två senaste ligamatcherna mot Crotone och Verona har båda slutat 1-1 och senast föll man med 2-0 hemma mot Barcelona i Champions League.

Efter fem spelade ligamatcher står man på nio poäng och efter att bara fått med sig två poäng från de två senaste omgångarna mot lag man förväntas besegra krävs nu en uppryckning.

Nykomlingen Spezia som slutade trea i Serie B förra säsongen har inlett den här säsongen helt okej. Precis som Juventus kommer de från två raka kryss i ligan. Senast spelade man 2-2 mot Parma och dessförinnan blev det också 2-2 mot Fiorentina. Därtill har man vunnit mot Udinese men förlorat klart mot Milan och Sassuolo.

Vincenzo Italianos manskap står därmed på fem poäng efter fem spelade matcher. På skadefronten har man vissa problem då Galabinov, Ramos, Zoet, Mastinu, Mattiello och Capradossi lär saknas och därtill har Erlic testats positivt för covid.

Hos Juve saknas fortfarande Cristiano Ronaldo på grund av corona medan de Ligt och Alex Sandro är skadade och därtill är Rabiot och Chiesa avstängda.

Juventus har mycket att bevisa

Andrea Pirlos CV som fotbollstränare var, mer eller mindre, ett blankt papper och med ett par sämre prestationer på rad får han nu bekänna färg. Spelet och resultaten har varit långtifrån lysande så här långt men samtidigt kan man fråga sig om man kan kräva att detta Juventus ska vara lika dominanta som man varit de senaste säsongerna.

Något som känns tydligt är i alla fall att man är alltför beroende av Cristiano Ronaldo. Utan honom på planen har utdelningen varit skral och ansvarsfördelningen mer oklar. Det har saknats en självklar ledare och ingen har riktigt kunnat axla ansvaret.

Visserligen har Alvaro Morata gjort sina mål och det finns mycket vilja och talang i Federico Chiesa och Dejan Kulusevski men som helhet är man ganska långt ifrån den segermaskin vi vant oss vid att Juventus är.

Detta till trots så tror jag att man kommer att studsa tillbaka i det här mötet mot ett skadedrabbat Spezia. Även om också Juve, förmodligen, saknar Ronaldo och ett par ytterligare pjäser så bör man vara så pass mycket bättre att man ska vinna det här relativt klart.

Juve har ett tätt spelschema med ny Champions Leauge-match mot Ferencvaros på onsdag men i det här laget har inte Pirlo råd att spara på krutet. Det här laget har mycket att bevisa och det finner jag anledning att tro att man kommer att göra här.

Spezia har haft ett relativt ”lätt” spelschema så här långt men försvarsmässigt har man inte varit tillräckligt solida för att vinna mer än en av dessa. Det enda topplaget man ställts mot är Milan och då föll man med 3-0. Totalt har man släppt in 11 mål på 5 matcher.

Mot ett revanschsuget Juventus bör nykomlingen få det svårt att stå emot. Mitt spel blir därför att Juve vinner den här matchen med minst två måls marginal.
Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 100 kr tillbaka i cash!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Juventus -1.5 (asian handicap)
Odds: 2.04
Spelstopp: 15:00, söndag 1 november 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: