Speltips Spezia – Milan 13/5: Studsar tillbaka

Martin Efvergren Publicerat: 13 maj 2023

Viktiga poäng står på spel för båda lagen när Spezia och AC Milan drabbar samman i den 35:e omgången av Serie A. Matchen spelas lördag den 13 maj 2023 med avspark kl 18:00.

Spezia – Milan

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Spezia har inte fått det att stämma de senaste månaderna och med fyra matcher kvar att spela har man halkat ner under nedflyttningsstrecket. Avståndet upp till Verona ovanför strecket är tre poäng, men Spezias form talar inte till deras fördel.

I de fyra senaste matcherna har Leonardo Semplicis manskap ställts mot, på pappret, överkomligt motstånd, men på dessa har man bara tagit en poäng. Den pinnen hämtade man i bortamötet mot jumbon Sampdoria och därefter har man förlorat tre raka mot Monza, Atalanta och senast Cremonese.

Sedan årsskiftet har Spezia endast vunnit två matcher och man har nu åtta raka utan seger.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Milan

AC Milan har inte heller det någon lysande säsong bakom sig i Serie A. Inför den här omgången ligger man på en femte plats med två poäng upp till Inter på den åtråvärda fjärdeplatsen.

De båda Milano-klubbar går nu en duell på två fronter. Dels om en plats i finalen i Champions League och dels i Serie A om en plats i samma turnering till nästa säsong. Just nu är det fördel Inter i båda tävlingarna. I onsdagens CL-möte fick de sistnämnda en drömstart med två snabba mål i matchens inledning. Milan hämtade sig därefter, men några fler mål blev det inte.

I förra helgens ligaomgång kunde Milan emellertid ta en viktig 2-0-seger i toppmötet hemma mot Lazio. Därmed har man en svit på sju raka ligamatcher utan förlust.

Spezia och AC Milan möttes senast på San Siro i november. Hemmalaget gick då segrande med 2-1 efter ett avgörande mål av Oliver Giroud i slutminuterna.

Mycket står nu på spel för båda lagen i olika ändar av tabellen. Offensivt har Milan haft problem och det blir förstås inte bättre av att man har Rafa Leao på skadelistan. Trots det tycker jag att man bör ha goda chanser att studsa tillbaka efter onsdagens förlust.

För Spezias del går det än tyngre och just nu är det mycket som talar för att man kommer att åka ur Serie A. Med det i beaktning tycker jag att spelvärdet på en rak bortaseger är bra. Mitt spel blir därför att AC Milan vinner till 2.00 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Milan vinner
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, lördag 13 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo