Speltips, Sporting Gijón – Barcelona 17/2: Fint spelvärde hittat

Spelbloggare Publicerat: 16 februari 2016

På resande fot är Barcelona inte i närheten av lika effektiva som inför hemmapubliken på Camp Nou och när Sporting Gijón tar emot katalanerna på El Molinón testar vi lyckan på målmarknaden.

För ena sidan handlar det om – överlevnad. Den andra – titeln. Två lag från två helt skilda verkligheter är det som kommer bjuda upp till kamp.

Gijón har chansen att skapa sig lite andrum i bottenstriden, där man med en match mindre spelad än konkurrenterna runtom, har två pinnar ner till det helröda tabellområdet. Såvida kontraktet räddas får det ses som en succé för den ytterst begränsade nykomlingen.

Som bekant leder Barcelona fortfarande serien – och det mesta tyder på att den andra raka Primera División-titeln kommer hamna hos katalanerna. De har varit helt briljanta under spelåret och skulle vid händelse av en trea öka avståndet ner till Atlético Madrid samt Real Madrid till sex respektive sju pinnar. Inte tappar de väl det?

Nio raka under linan

Senast Barcelona var i farten förnedrades Celta Vigo, som ändå är med och fajtas om Europabiljetterna, med makalösa 6-1 på Camp Nou efter ett fatalt ras under slutspurten av fajten. Hemmamatchen dessförinnan vann katalanerna med hela 7-0 mot Valencia i cupen. Fenomenala prestationer.

Men även om Barcelona är solida även på bortaplan, bjuds det sällan på samma typ av underhållning. Det finns inte samma smakrika morot att köra hundra procent in i kaklet och faktum är att nio raka matcher på resande fot innehållit max tre mål.

Bland bottenlagen är Gijón, även fast de senaste matcherna varit målrika, ett av de som släpper in minst mål, vilket också inbördes mötena dessa två emellan har en historia av att vara – målsnåla. I alla fall i Barcelonamått mätt. Fem av de sex senaste, vilka spelades mellan 2009-2012, har klivit under 3,5-målslinan. Irrelevant statistik nu, men likväl intressant.

Innan nästa veckas CL-fajt har Barcelona två matcher, mot bottenlag i serien, att avverka. Självklart är de medvetna om att dessa matcher borde kunna vinnas bekvämt utan att spelarna behöver ta i från tårna. Om de leder med, säg två baljor, en bit in i andra halvlek tror jag inte att vi kommer få se någon direkt forcering från gästerna. Möjligt med tidiga byten också.

Gijón kommer förstås försöka ställa upp bussen, hålla tätt och leva vidare på hoppet så länge som möjligt. Lagets bästa målskytt, Antonio Sanabria, med ett förflutet i just Barcelona, missar matchen med en skada, vilket minskar deras målmöjligheter enormt.

0-2/3? Under 3,5 mål spelas hur som helst till spelvärda 2,12x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, onsdag 17/2
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sporting Gijón 24,00 betsafe logo
Oavgjort 9,00 betsson logo
Barcelona 1,15 betway logo
Över 2,5 mål 1,80 titanbet logo
Under 2,5 mål 2,12 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: