Speltips, Sporting Gijón – Eibar 29/11: Målspel i cupfajten

Spelbloggare Publicerat: 28 november 2016

Spansk cupfotboll står på tisdagsmenyn. En av de matcher som spelas är mellan Sporting Gijón och Eibar – en match som vi tror kommer bli en öppen, underhållande och i sin tur mål historia.

De tre inledande rundorna är avverkade och det börjar bli allvar i Copa del Rey – en cup som tas på helt olika sätt, från klubbar i alla divisioner; ses det som en chans på en titel, eller att få lufta i startelvan och experimentera?

Rätt namnstarkt möte här på El Molinón – två klubbar från förstadivisionen, Primera División.

Men motivationsnivån är svårläst hos båda parter. Rätt tunt med material, intervjuer och liknande, inför matchen och då får man försöka dra i halmstråna. Gissningsvis kommer det luftas spelare åt båda håll – både Sporting Gijón och Eibar är i viktiga skeden av serien just nu.

För Sporting Gijón handlar det om att stärka deras aktier i bottenstriden. De är tredje sist i serien och har en pinne skiljer dem från säker mark. Eibar, då? De slåss om Europabiljetterna – överraskande, i positiv bemärkelse! – och är endast pinnen utanför det området som leder dit.

Målpolletter skickas in

Tror med andra ord att båda parter tar rätt lätt på matchen – det är knappast någon katastrof om de skulle åka ur nu. Kan detta betyda att vi får se två parter som är villiga att trycka upp positionerna något? Långtifrån omöjligt!

Usel form i Sporting Gijón och de vill såklart få in lite positivitet i truppen. Det är framförallt defensivt de blöder; fyra raka matcher är förlorade och på dessa har hela tio baljor släppts in. Fyra framåt.

Eibar är i bättre form, men har problem på resande fot. Som den bättre parten väntas de ta taktpinnen och som bortalag, i den här typen av matcher, kan man lätt bli sårbara. God målform, lite svajigt bakåt.

Hela tio av Gijóns 13 seriematcher har innehållit minst tre mål. 7/13 är statistiken för Eibar och deras bortamatcher har varit mer målrika än de hemma.

Det första av två möten tenderar att bli lite mer tillknäppta, men när mållinan är på 2,25 vill vi inte stå vid sidan av…

Sporting Gijóns cupäventyr förra året avslutades med ett 3-3-kryss mot Real Betis och Eibars med en 2-3-torsk mot Las Palmas. Nytt målpartaj?

Över 2,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt två mål i matchen – spelas till 1,90 x insatsen hos Bet365. Öppna ditt konto hos dem här, få 1 000 kronor i välkomstbonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, tisdag 29/11
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: