Speltips, Sporting Gijón – Getafe 4/1: Målsnålt att vänta?

Spelbloggare Publicerat: 4 januari 2016

Taskigt match- och spelutbud under måndagen, men från spanska Primera Divisións enda match – mellan Sporting Gijón och Getafe på El Molinón – har vi i alla fall hittat fint spelvärde.

I den oerhört täta bottenstriden, är varenda pinne av stor betydelse. Avståndet mellan exempelvis fjortondeplacerade Real Sociedad och nästjumbon Rayo Vallecano är på så lite som två pinnar. Getafe, från sin femtondeplats, har ett lika litet skutt ner till tredjejumbon Sporting Gijón, men då har Getafe en match mindre spelad än konkurrenterna runtom och Gijón – två.

Perfekt chans att lyfta i tabellen nu, med andra ord. Att förlora dessa typer av matcher kan komma att bli förödande när spelåret ska summeras.

Trots att Gijón förlorat fem av de sex senaste seriematcherna presenteras de som hyfsat stora favoriter – ettan betalar i skrivandets stund 2,25 – medan Getafe har kryssat fyra matcher efter varandra.

Sunt underspel

Vi väljer dock inte att satsa på den ena eller andra sidan, utan väljer istället sida på en av de utsatta mållinorna – 2,25.

Tror att det här kan bli en tillknäppt och mindre underhållande batalj att skåda. Ett Gijón med fatala problem att hitta nätet ska föra händelserna som kommer utspelas på planen, det är i alla fall vad som väntas. Eventuellt missar också Guerrero matchen med en skada. Inte det värsta avbräcket, men det minskar i alla fall valmöjligheterna offensivt.

Getafe hade en streak på fyra matcher där man hittat nätet, men nu senast; i kryssmatchen hemma mot Deportivo La Coruna hamnade man utanför målprotokollet och chanserna var förbannat svårskapta trots att man under de största perioderna var de som styrde och ställde. Nu kommer man till spel utan kaptenen Lafita, som hittills antecknats för tre baljor på 14 spelade matcher.

Förvisso i en vänskapsmatch, men sist parterna möttes slutade det mållöst. Skulle inte förvåna om fallet blir så på nytt.

Under 2,25 mål (asian handicap) känns som ett sunt val till 1,83x.

Speltips:

Speltips: Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, måndag 4/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sporting Gijón 2,25 williamhill logo
Oavgjort 3,30 betway logo
Getafe 3,55 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,64 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: