Speltips, Sporting Gijón – Real Sociedad 22/1: Vi dubblar polletterna

Spelbloggare Publicerat: 22 januari 2016

Sporting Gijón är i desperat behov av en trea när Real Sociedad kommer på besök till El Molinón och trots ett stort offensivt avbräck för Sociedad tror vi att det kan bli en målrik batalj.

Med en match mindre spelad än bottenkonkurrenterna har nästjumbon Sporting Gijón två pinnar upp till rätt sida av strecket – en sida de såklart vill landa på så fort som möjligt. Precis som väntat har nykomlingen fatala problem och med fem torskar uppradade efter varandra blir man alltmer cementerade i bottenskiktet av tabellen.

Halvsvårt att få grepp om Real Sociedad – vilken kvalité de håller – men uppenbarligen är kraven från ledningen större än att laget cirkulerar runt på den undre tabellhalvan, vilket vi fick svart på vitt när David Moyes skeppades bort från tränarposten i slutet av förra året. Resultaten med Eusebio Sacristán vid rodret har varit blandade – efter nyår är facit två oavgjorda och en vinst.

Sex av de sju senaste över linan

Oddssättarna fastslår att det här med största sannolikhet kommer bli en målsnål batalj – det köper inte vi. Mållinan är på 2,25 (asian handicap) – det innebär halva insatsen tillbaka vid exakt två strutar – och då sitter ett överspel på sin plats.

Det är med fem serieförluster i rad som Gijón kommer till spel – under denna period har de också ett kryss i cupen mot Real Betis. Relativt tufft spelschema dock och formen kanske inte är lika usel som resultaten antyder, även om det såklart tär att inte få vinna fotbollsmatcher.

Räknar med att de kliver ut på El Molinón med en sak i sikte – tre pinnar. I den här typen av matcher brukar man vilja sätta ton direkt, och det brukar betyda att målen är nära till hands. Sex av de sju senaste hemmamatcherna har alla klivit över 2,5 mål, och det endast när motståndare från den undre tabellhalvan stått på andra sidan planhalvan.

Den betydelsefulla mittbacken, ecuadorianen Bernardo Espinosa saknas fortfarande för värden, vilket innebär att försvarslinjen står försvagad.

När Gijón ändå ska försöka sätta ton, kan det betyda att det smäller till bakåt – Real Sociedad är, som nämnt, i helt okej form och trots avbräcket på Agirretxe, lagets i särklass bästa målskytt, har offensiven producerat även om mer fanns att önska senast, i 1-1-matchen mot Deportivo La Coruña. Hur som helst; det är sannolikt inte dem emot om värden försöker pusha upp tempot. Utmärkt möjlighet att ligga rätt i positionerna och kontra vasst.

Målen uteblev i det omvända mötet – vi tror att de kan komma här istället. Över 2,25 mål (asian handicap) spelas till 1,95x hos Bet365. Värde runt 6-7 punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 22/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sporting Gijón 3,15 mybet logo
Oavgjort 3,30 titanbet logo
Real Sociedad 2,50 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,20 unibet logo
Under 2,5 mål 1,72 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: