Speltips Stabaek – Molde 29/7: Formsvagt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 29 juli 2023

Ett formsvagt Stabaek gästas av Molde i lördagens omgång av Eliteserien. Matchen spelas den 29 juli 2023 med avspark kl 18:00.

Stabaek – Molde

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Stabaek gjorde det helt okej under våren, men den senaste tiden har det varit rejält motigt. Sedan cupförlusten mot division 1-laget Kjelsås i början av juni har man radat upp sju raka seriematcher utan seger. På dessa har man endast tagit två poäng. Totalt har man spelat ihop 16 poäng på 15 matcher vilket för tillfället ger en tolfte plats i tabellen.

För två omgångar sedan lyckades Stabaek få med sig en poäng från bortamötet mot nästjumbon Sandefjord. Därefter har det blivit två raka förluster. Förra helgen föll man tungt borta mot HamKam sedan hemmalaget satt avgörande 3-2 på tilläggstid. Samma öde gick man till mötes i den senaste hemmamatchen då gästande Viking gjorde matchens enda mål på tilläggstid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stabaek får det tufft

Molde FK kommer till det här mötet med en betydligt positivare trend. De regerande mästarna inledde säsongen något knackigt, men har därefter hittat åter till fjolårsformen. Totalt har man spelat ihop 29 poäng på 16 matcher och ligger därmed på fjärde plats inför den här omgången.

Inför veckans bortamötet mot HJK i CL-kvalet hade Molde radat upp sex segrar och ett kryss på sju senaste matcherna. Där bröts emellertid den sviten då man inte lyckades få hål på de finska mästarna. Matchen slutade 1-0 till hemmalaget oc returen i Molde spelas på onsdag.

I seriespelet vann man senast med klara 5-1 hemma mot Sarpsborg. Dessförinnan slog man Vålerenga med 4-0 på bortaplan.

Stabaek och Molde möttes senast i slutet av april och då var de förstnämnda som gick segrande med 3-2 efter avgörande på tilläggstid av Kevin Kabran. Sedan dess har emellertid Molde höjt sig ett par nivåer och gäller nu som klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på gästerna ger omkring 1.67 gånger insatsen.

Stabaek har fördelen av att Molde befinner sig mitt i ett CL-kval, men i övrigt är det inte mycket som talar till deras fördel. Molde har dock än så länge bara spelat en match i Europa och lär knappast ha hunnit bli jätteslitna av den matchen. Molde har sett oerhört starka ut den senaste tiden och jag har svårt att se att ett formsvagt Stabaek ska kunna få ta poäng här. Mitt spel blir Molde -1 (asian hcp) till 2.15 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Molde -1 (asian hcp)
Odds: 2.15
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, lördag 29 juli 2023
TV: 
Stream: