Speltips, Start – Viking 24/7: Målspel från Norge

Spelbloggare Publicerat: 24 juli 2015

Halvtaskigt spelutbud under fredagen, men vi tycker oss ha hittat värdesiffror i norska Eliteserien där tiondeplacerade Start tar emot fyran Viking på Sör Arena.

Det är oerhört imponerande hur Viking stormar fram i Eliteserien – från att ha varit en bra bit ner på den undre tabellhalvan i fjol, hittas man just nu på fjärdeplatsen och med bra chans på att plocka en av Europabiljetterna. Titeln är en bra bit borta, men åtta pinnar är allt annat än omöjligt att hämta in när nästan halva serien återstår.

Start innehar också en bättre placering – som tia – än förra året, men imponerar inte märkbart; högstanivån är bra, dalarna dock lite för djupa. Formen har ändå pekat uppåt på sistone och innan 1-2-förlusten borta mot Tromsö senast hade man tre förlustfria matcher i följd, två vinster och ett kryss. Ena trean kom dessutom mot tvåan Stabaeck efter 4-1 hemma.

När lagen möttes under mitten av maj, i Stavanger, vann Viking efter att Zymer Bytyqi tryckt in matchens enda balja med två minuter kvar från slutet. Inbördesmelodin har ljudit målsnålt och de fem senaste matcherna lagen emellan har bjudit på max två mål, fyra av dem bara ett.

Bockat av spelet i 7/9 senaste

Nu finns det dock förutsättningar för någonting annat – båda sidorna, framförallt Viking, har sprudlat av offensiv energi på sistone och målen kommer som på beställning. Såhär har Vikings egna fabrikation sett ut sedan de här lagen möttes i den nionde omgången: fyra, ett, tre, två, tre, ett, fem, tre och fyra mål.

Synonymt är också att man laget, i och med det vunna självförtroendet, öppnar matcherna med ett fenomenalt tempo – i de två senaste matcherna har man målat innan den femte minuten och i sju av de här nio senaste har nätet hittats innan halvtid.

Starts offensiv börjar också ta fart, men defensiven lämnas lite i andrahand. Man vill helst inte och brukar inte vara spelförande – när positionerna då trycks upp tenderar matchbilderna att bli böjliga, vilket också inte minst märkts av på sistone.

Plockar Viking över 0,5 mål i första halvlek till 1,85x hos Betway – ett klart värdespel i min bok. Andra spelbolag betalar till och med under 1,70x för samma spel, så det vädras helt olika tankar bland oddssättarna här.

Speltips:

Speltips: Viking över 0,5 mål i första halvlek
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 24/7
TV:    (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Start 2,85 comeon logo
Oavgjort 3,65 williamhill logo
Viking 2,50 betway logo
Över 2,5 mål 1,60 betsson logo
Under 2,5 mål 2,60 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: