Speltips Stocksund – Täby 12/6: Derby

Martin Efvergren Publicerat: 12 juni 2023

Tabelljumbon IFK Stocksund gästas av lokalkonkurrenten Täby FK i den tolfte omgången av Ettan Norra. Matchen spelas måndag den 12 juni 2023 med avspark kl 19:00.

Stocksund – Täby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Stocksund är nykomlingar i Ettan Norra sedan man vunnit sin Division 2-serie förra säsongen. Omställningen till den högre nivån har dock varit tuff och på elva spelade matcher har man endast tagit nio poäng. Därmed ligger man sist i tabellen inför den tolfte omgången.

Under inledningen av säsongen tog man två fina bortasegrar mot Piteå och Motala, men därefter har det gått tyngre. Stocksund kommer nu till det här derbymötet med fyra raka förluster och än så länge har man inte tagit en enda poäng på hemmaplan.

Förra helgen gick man mållösa då man föll med 1-0 efter tidigt ledningsmål av gästande Umeå FC. I omgången dessförinnan fick man stryk med 2-1 borta mot Stockholm Internazionale.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Knapp fördel Täby

Täby FK klarade sig, med nöd och näppe, kvar i Ettan Norra förra säsongen. Man slutade då på 13:e plats vilket innebar att man fick kvala sig undan nedflyttning.

Den här säsongen har man höjt sig ett par snäpp då man spelat ihop 18 poäng på elva matcher, vilket ger att man har häng på topplagen. I de fem senaste matcherna har man gått obesegrade sedan man kryssat tre och vunnit två. Förra helgen spelade man 3-3 hemma mot Bodens BK och omgången dessförinnan vann man med 2-0 borta mot Umeå FC.

IFK Stocksund och Täby FK ställs nu mot varandra för första gången den här säsongen och förutsättningar jämna om vi ser till oddssättningen. Hos spelbolagen gäller Stocksund som knappa favoriter till omkring 2.33 gånger insatsen.

Sett till form, tabelläge och det faktum att Stocksund ännu inte tagit någon poäng hemma på Jurek Arena talar emellertid mycket till Täbys fördel. Båda lagen har en låg snittålder, men de sistnämnda har ett par mer meriterade spelare såsom Phlip Hellquist och Albin Linnér.

Täby FK är med sina 19 gjorda och 16 insläppta mål ett av de målgladaste lagen i serien så här långt. Jag tror att det kommer bjudas på en del mål även i den här matchen och jag håller Täby som knappa favoriter. Mitt spel blir X2 samt att båda lagen gör mål till 2.12 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & BLGM
Odds: 2.12
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 12 juni 2023
TV: 
Stream: