Speltips Stoke – Brighton 28/2: Utvilade gäster

Martin Efvergren Publicerat: 28 februari 2023

Stoke City tar emot Brighton & Hove Albion i den femte omgången av FA-cupen. Matchen spelas tisdagen den 28 februari 2023 med avspark kl 20:15.

Stoke – Brighton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Stoke City blandar och ger en del i Championship där man för tillfället placerar sig på en 17:e plats efter 34 spelade omgångar. I FA-cupen har man emellertid gjort det bra då man tagit sig fram till den här femte rundan efter segrar mot Hartlepool och Stevenage i de två senaste omgångarna.

Skotten Alex Neil tog över som manager för Stoke i augusti och man ser ut att få kämpa för att lösa ett nytt kontrakt. Ser vi till de fyra senaste ligamatcherna så har man förlorat och vunnit varannan. I lördags föll man med 1-0 hemma mot topplaget Millwall och dessförinnan besegrade man Swansea borta med 3-1.

Nu väntar så en tuffare prövning där man gäller som klara underdogs då man ställs mot succélaget Brighton.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Favoriten håller

Brighton & Hove Albion hade spelledigt i helgen och det kanske var nyttigt då man kommer från två något sämre insatser i Premier League. Senast föll man med 1-0 hemma mot Fulham och dessförinnan spelade man 1-1 borta mot Crystal Palace. De poängtappen gör att man har halkat ner till åttonde plats i tabellen, men med en eller ett par matcher färre spelade än lagen ovanför.

Totalt sett har säsongen varit en succé och det går att argumentera för att man blivit ännu bättre sedan Roberto De Zerbi tog över rodret efter Graham Potter. I synnerhet har man sett vassare ut vad gäller det offensiva spelet.

Brighton kvalificerade sig för den här omgången efter att ha slagit Liverpool med 2-1 hemma i slutet av januari. Klubben har inga stora titlar i prisskåpet och med tanke på hur bra man har varit bör man vara motiverade att satsa hårt på att gå hela vägen i FA-cupen.

Nu kommer Brighton utvilade till det här mötet mot ett bottenlag i Championship och jag tror att man har goda chanser till vidare avancemang. Jag räknar med att De Zerbis manskap kommer att dominera den här stort. Stoke har hemmaplansfördel och kommer säkerligen sälja sig dyrt men skillnaden är stor när det kommer till individuell skicklighet. Mitt spel blir Brighton -1 (asian handicap) till 1.86 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton -1 (asian)
Odds: 1.86
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:15, tisdag 28 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo