Speltips, Stoke – Chelsea 27/10: Besvikelserna gör upp i cupen

Spelbloggare Publicerat: 27 oktober 2015

Besvikelserna Stoke och Chelsea möter varandra i Ligacupens åttondelsfinal. Platsen är Britannia Stadium och vi tror att seriemästarna kan falla på nytt.

Hur stort fokus det borde vara på cupen just kan man såklart fundera över, men ryktena i brittisk media talar om att två närmast hela ordinarie startelvor kommer skickas ut från respektive tränare. Gott att cupen ändå verkar tas på allvar. Mindre skoj att matchen inte visas på svensk TV.

Nåväl. Besvikelser båda två, ja. Stoke har, i min bok, sin bästa trupp på flera år och borde ha potential att utmana en bit uppe på den övre tabellhalvan. Inte så att landet, som fotbollsmakt, skulle behöva skämmas för att skicka ut Stoke i Europa heller.

Chelsea, med den fantastiska trupp de har, ska förstås fajtas om titeln och om inte den – medaljerna. Är mästare och var stora favoriter att få höja pokalen även när detta spelår ska summeras, inför det, och har dessutom hållit på att formas till en maktfaktor ute i Europa.

Nu då? Stoke på fjortondeplats med 12 pinnar på 10 matcher, Chelsea en plats och pinne bakom dem.

4,0x smakar fint

Visst är det tveklöst att Chelsea är den bättre parten här, men som de uppträtt i början av spelåret – inte minst på bortaplan – vore det ett tjänstefel att inte spela emot dem här med de obalanserade oddsen som presenteras av de kära spelbolagen; 1×2-marknaden står i 4,00-3,60-2,10.

Köper ett knappt favoritskap på Chelsea, men inte i närheten av så stort som nu. Hade velat flytta plats på ett antal decimaler.

José Mourinho är extremt pressad på sin post – är av spelbolagen tippad som nästa tränare i Premier League att få sparken – och det förvånar inte. Portugisen är en fantastisk tränare, men känslan är att han fått slut på idéer. Fylls bara på med vatten i det sjunkande skeppet.

Nu senast förlorade Chelsea derbyt över West Ham med 1-2 efter att halva matchen spelats med en man mindre. Ska dock nämnas att man redan var i uppförsbacke när Nemanja Matic skickades av planen.

Cupen, CL och serien inräknad har Chelsea två vinster – mot West Bromwich och Walsall –, två kryss och fem förluster på resande fot detta spelår. Ett katastroffacit.

På detta; stora skadebekymmer för de blåa. Remy, Pedro, Ivanovic, Matic samt Courtois är alla out. Stokes Ryan Shawcross, som opererades i augusti, kan göra comeback här. Får dock med all sannolikhet inleda på bänken.

Stoke har inte heller kommit upp i nivå och förlorade oväntat med 0-2 hemma mot Watford förra veckan, men hade dessförinnan fyra vinster i följd och dessutom haft positiva tendenser i spelet även när resultaten inte gick vägen. Perfekt match att studsa tillbaka på vinnarspåret, mot ett obalanserat och ickeharmoniskt Chelsea?

Kan inte blunda för 4,0x för den raka ettan – precis som vi fick och rekade när Chelsea torskade över West Ham senast…

Speltips:

Speltips: Stoke vinner, rak etta
Odds: 4,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 27/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Stoke 4,00 betway logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Chelsea 2,10 betsson logo
Över 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,85 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: