Speltips, Stoke – Chelsea 7/11: Vi väljer tecken till 3,60x

Spelbloggare Publicerat: 6 november 2015

Med den pressade tränaren José Mourinho avstängd tar Chelsea sikte på andra raka vinsten, nu borta mot Stoke – lyckas man? Vi är tveksamma till det.

Detta blir faktiskt den andra matchen som spelas på Britannia Stadium dessa två emellan under loppet av de två senaste veckorna. Sist var i Ligacupen – då vann Stoke på straffar efter att matchen efter såväl ordinarie som övertid slutat 1-1.

Två enorma besvikelser, den ena större än den andra. Stoke har en stor potential; är utan tvekan övre halvan-material och ska kunna utmana om Europabiljetterna. Det tänker jag stå fast vid trots den tuffa starten. Skörden har varit knaper, även fast man spelat bra i de flesta matcher – 13 pinnar på 11 matcher innebär att man hittas på fjortondeplats.

Precis under dem hittas just Chelsea. Mästarna från London, som dessutom utmanade så långt i Europa under fjolåret. De har knappt fått ett enda rätt under spelåret; radat upp förluster och är två pinnar bakom Stoke. För att sätta det hela i relation, till hur usla man faktiskt varit; hade skörden dubblerats hade man ändå bara varit placerade fyra.

Krysset nära till hands

Inte alls så säker på att Chelsea ska vara så pass stora favoriter som de utmålas som – 1×2-marknaden står i: 3,95-3,60-2,10. Hade velat skjuta över 15-20 punkter till den raka tvåan, från ettan och krysset, ja; i egenskap av oddssättare då.

Nu är det bara att tacka och bocka. När vi rekade den senaste inbördesmatchen, spelade vi att Stoke skulle vinna under ordinarie tid till fyrdubbelt – och visst var det nära. Chelseas 1-1-balja kom så sent som i den 91:a minuten, men matchen visade i alla fall att vi var rätt ute och i längden är det vad det handlar om.

Närmast identiska odds nu, men är mer inne på krysset här. Chelsea har fått en liten självförtroendeboost efter 2-1-vinsten över Dynamo Kiev i veckans CL-match, men den satt en bra bit inne – Willians fick in det sista, avgörande målet i den 83:e minuten. Detta var också på Stamford Bridge, så vi ska inte överdriva vikten av vinsten.

Dessförinnan – fyra i följd utan vinst, varav två slutade oavgjort. Ett resultat som Stoke borde vara hyfsat nöjda med på förhand, och som de spelat två raka matcher. Defensiven är stabil, offensiven lite uddlös – talar för att det blir tajt.

Bet365 sticker ut lite på 1×2-marknaden och erbjuder oss hela 3,60x för krysset. Det köper vi.

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 7/11
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Stoke 3,95 unibet logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Chelsea 2,10 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,12 unibet logo
Under 2,5 mål 1,80 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: