Speltips, Stoke – Manchester City 5/12: Det luktar målsnålt

Spelbloggare Publicerat: 4 december 2015

Försvarsstarkt står mot anfallsstarkt i fajten mellan Stoke och Manchester City. En del faktorer dock för att 90 tillknäppta minuter kan vänta och därför testas underspelet.

OBSERVERA! Avspark redan 13:45.

Även fast det sett bättre och bättre ut för Stoke under spelåret har man haft svårt att skapa en streak som lyfter dem uppåt i tabellen. Tolfteplatsen innehas, och det är ett misslyckande sett till truppens starka material, men till den övre tabellhalvan har man endast en pinne och till Europaplatserna sex stycken.

I och med tvåan Leicesters kryss mot trean Manchester United kunde Manchester City återta förstaplatsen från de förstnämnda efter den stabila 3-1-vinsten över Southampton senast – dock bara på bättre målskillnad. Glappet som skapades under början av spelåret har knaprats in på och nu är flera konkurrenter på allvar inblandade i toppfajten.

Stoke svåra att få hål på

Alltid nervkittlande att sitta på underspel när Manchester City är i svängarna – det kan liksom explodera när, hur och var som helst. Men ja, undra på om det inte finns lite värde i de presenterade siffrorna på underspelen här…

Stokes halvtunna offensiv vägs upp rejält av hur försvarsstarka man är och defensiven sitter bättre och bättre med tiden. Nollan är hållen i fyra av de fem senaste matcherna – i övrig var det mållöst fram tills man fick en man utvisad – och hela nio raka har klivit under 2,5-målslinan, dubbla matcher mot Chelsea inkluderande bland annat.

Nu ställs försvaret inför en jätteprövning; seriens vassaste offensiv. Siffrorna blir dock lite missvisande att bara lyfta fram så eftersom hela 23 av de 30 målen framåt i serien kommit hemma på Etihad Stadium. Fem av sju matcher på resande fot har faktiskt klivit under 2,5-målslinan.

Mot ett kollektivt hårt jobbande Stoke borde chanserna bli än mer svårskapta. Lättare blir det inte om stjärnspetsen Sergio Agüero, som är ett frågetecken, missar matchen.

Rapporter talar om att Joe Hart, Citys superkeeper, är aktuell för spel. I så fall – ett stort defensivt plus. Huruvida Stokes anfallstrio Peter Odemwingie, Mame Biram Diouf och Peter Crouch kan medverka återstår att se.

Med andra ord: en del (möjliga) truppbesked som stärker defensiven och försvagar offensiven.

Faktum är att förra årets identiska match var den första som passerade 1,5-målslinan på fyra inbördesfajter. 0-0/1-0/0-1 har varit återkommande resultat mellan dessa två.

2,14 för under 2,5 mål köper vi.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,14 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK BONUS: 2 000 kr)
Spelstopp: 13:45, lördag 5/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Stoke 5,75 betway logo
Oavgjort 4,20 betsson logo
Manchester City 1,67 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,83 unibet logo
Under 2,5 mål 2,14 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: