Speltips, Stoke – Manchester United 26/12: Boxing day kickstartar på Britannia Stadium

Spelbloggare Publicerat: 25 december 2015

Proppat med Premier League-matcher under ”boxing day”. Allt kickstartas på Britannia Stadium, där Stoke och ett pressat Manchester City möter varandra, redan 13:45. Då undrar vi om värden inte underskattas lite?

En av årets största fotbollshändelser. ”Boxing day” är en stark tradition inom den brittiska fotbollen och hela världens samlas i sofforna, för att avnjuta klassfotboll.

Här finns det extra mycket att fokusera på. Stoke har under perioder visat upp stor styrka under de 17 inledande matcherna, men varit ojämna och kanske plockat oförtjänt lite poäng i sina matcher. Elfteplatsen innehas och det är man förstås inte nöjda med – den här truppen är, utan tvekan, material för den övre tabellhalvan.

Men kris råder det i alla fall inte hos värden, helt till skillnad från femman Manchester United. Formkurvan pekar spikrakt neråt med tre förluster i följd och sex utan vinst. Redan kritiserade tränaren Louis van Gaal är ännu mer pressad och det är lite ”sista chansen” för holländaren vad det verkar som.

Stoke underskattas

Det råder med andra ord allt annat än harmoni i Manchester United. Resultaten har varit urusla på sistone, missnöjet med Louis van Gaal växer och frånvarolistan är välfylld. Spelare som Bastian Schweinsteiger, Matteo Darmian och Marcos Rojo saknas.

Tittar vi på Uniteds senaste förluster har det dessutom varit mot på pappret sämre motstånd PL-mått mätt; exempelvis Norwich hemma och Bournemouth borta. Nu skruvas nivån upp flera snäpp och då kan man få det svårt. Känslan är att storklubben inte har kraften att vända på formen fören van Gaal försvinner från sin post, eller det förändras drastiskt på andra vis.

Precis innan julen förlorade Stoke med 1-2 hemma mot Crystal Palace, men dessförinnan var formen fin och i början av månaden avvärjde man faktiskt Uniteds lokalrival Manchester City med 2-0 på just Britanna Stadium. Inte så att man har överdrivna trupproblem heller.

Minst kryss bör Stoke lösa och de spelas med +0,25 mål (asian handicap) till 1,92 x insatsen hos 10Bet eller Bet365. Goda värdesiffror.

Speltips:

Speltips: Stoke +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:45, lördag 26/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Stoke 3,45 betrally logo
Oavgjort 3,30 unibet logo
Manchester United 2,40 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,42 redbet logo
Under 2,5 mål 1,60 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: