Speltips, Stoke – Southampton 12/3: Oerhört missvisande odds

Spelbloggare Publicerat: 11 mars 2016

Stoke City fortsätter underskattas av oddssättarna och när de får besök av Southampton på Britannia Stadium, är det omöjligt att förstå hur spelbolagen resonerar.

Det har väl varit så i ett par år nu; att Stoke underskattas – vecka efter vecka. Åttondeplatsen står ”The Potters” parkerade på, fortfarande med en liten chans på att plocka en av Europabiljetterna. Även fast oddssättarna och marknaden inte verkar vilja inse det, är Stoke en kraft att räkna med på den övre tabellhalvan.

Southampton är en stor besvikelse detta spelår – kanske är det lite tvärtom; att de istället är allmänt överskattade? Laget är en plats och två pinnar bakom just Stoke. Ska finnas mer att hämta ur truppen, men det är klart osäkert om de får ut det innan denna säsong ska summeras.

Stoke ska vara större favoriter

Precis som tabellen antyder, är Stoke och Southampton två väldigt jämna parter. Inte mycket som, rent kvalitetsmässigt, skiljer dem åt.

Då är det, såklart, oerhört missvisande att oddsen på 1×2-marknaden är så pass jämnt nedplitade. Hemma-/bortafaktorn är av stor betydelse i en fajt som denna och Stoke är, som bekant, hemmastarka – har i 4-1-1 i de senaste – medan Southampton har stora problem på resande fot – hela fem av de åtta senaste bortamatcherna har förlorats.

Rena formen skiljer dem också åt. Stoke var en ribbträff på övertid ifrån att vinna borta över Chelsea senast och hade innan dess tre raka vinster. Inte alltid sett helt övertygande ut spelmässigt, men det är alltjämt ett imponerande facit. Southampton spelade 1-1 hemma mot Sunderland senast, vilket följde upp två raka torskar.

Positiva besked för Stoke, som får Ryan Shawcross tillbaka i backlinjen efter en tids skadefrånvaro. Gästerna har två extremt betydelsefulla pjäser i José Fonte och Victor Wanyama avstängda – avbräck deluxe!

Stoke +0 mål (asian handicap) synas till 1,90 x polletterna hos Bet365. Spelbart minst 15 punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Stoke +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 12/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Stoke 2,75 williamhill logo
Oavgjort 3,20 betrally logo
Southampton 2,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,45 betstarsknapp logo
Under 2,5 mål 1,65 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: