Speltips, Stoke – Tottenham 18/4: Skrällen nära till hands?

Spelbloggare Publicerat: 17 april 2016

Stoke på Britannia Stadium brukar vara en mardrömsmatch för flera av de stora jättarna – tabelltvåan Tottenham inräknad. Dör ”Spurs” titelhopp nu?

I och med Leicesters tapp mot West Ham – vilket avslut på matchen! – har Tottenham en utmärkt chans att knapra in på den eminente serieledaren. En vinst skulle betyda att fem pinnar skiljer dem åt med fyra matcher kvar att spela, vilket inte alls är omöjligt att hämta in. Tvärtom. Leicester har ändå ett svårt spelschema i slutspurten; möter bland annat Chelsea och Manchester United.

Stoke lurar runt i mittenskiktet av tabellen, är på niondeplats och även om undertecknad anser att det ska finnas mer att hämta ur deras trupp, är det ändå ett acceptabelt facit – oddssättarna trodde ju förut inte ens att de skulle återfinnas på den övre tabellhalvan när spelåret ska summeras. Formen är det lite sådär med och endast en av de fem senaste fajterna har vunnits. Senast åkte proppen ur mot Liverpool och förlustsiffrorna skrevs 1-4.

Stoke – en tuff nöt att knäcka

Stoke är ojämna i sina prestationer, men brukar vara ett rejält orosmoment för de stora klubbarna, jättarna, på Britannia Stadium. Bland annat har man varit nummer större än Chelsea, Manchester United och Manchester City samt spelat oavgjort mot Arsenal. Det är faktiskt framförallt matcher där favoritskapet innehas som man sviker.

Så visst vore det ändå inte helt förvånande om det är just Stoke som krossar, eller nära på i alla fall, Tottenhams titeldröm? Förra årets identiska möte vann de med 3-0 och bortamötet med 1-2. Årets fajt på White Hart Lane slutade 2-2, så man kan absolut påtala att Stoke är ett mardrömsmotstånd för ”Spurs”.

Nu talar motivationsfaktorn för Tottenham, men Stoke vill såklart befästa sin position på den övre halvan och seriespelet är det enda som återstår för dem. Att dessutom få besök av ett titeljagande Tottenham är såklart en morot i sig.

Ser inte helt ljust ut på Stokes skadelista och nu är dessutom Erik Pieters avstängd. Däremot verkar man få tillbaka Marko Arnautovic, vilket är ett stort, stort plus.

Den raka ettan är utan tvekan värd att testa till 5,25 x insatsen. Den som vill dra ner svårighetsnivån kan investera i dubbelchansen 1X (+0,5 mål AH) till siffror över dubbelt.

Speltips:

Speltips: Stoke vinner, rak etta
Odds: 5,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 19/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: