Speltips Stoke – West Brom 1/10: Klassiskt möte

Simon Pålsson Publicerat: 1 oktober 2021

Stoke City mot West Bromwich Albion har vibbar av Premier League, men fredagen den 1 oktober 2021 möts lagen i Championship.

Stoke City - West Bromwich Albion

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog finns det många med mig som hade önskat att såväl West Bromwich Albion som Stoke City hade spelat i Premier League, eftersom man med gott samvete kan argumentera för att det är lag som hör hemma i högstaligan.

Det är också två lag som länge hade en påtagliga aura av det gamla engelska sättet att spela fotboll och som vägrade anpassa sig för mycket till den utländskt influerade Premier League som kommit att ta över på senare år.

West Bromwich Albion valde exempelvis att plocka in Sam Allardyce för att på klassiskt engelskt vis försöka rädda sitt kontrakt.

Stoke City är fortfarande ihågkomna för sitt starka hemmaspel på Britannia Stadium och sina långa inkast från Rory Delap. Det var verkligen fina tider när man hade Tony Pulis som sin manager.

Men tiderna förändras, även om både West Bromwich Albion och Stoke City är relativt konservativa i sitt sätt att spela fotboll. Även om det kanske är en lite välvillig tolkning från min sida.

Faktum är att båda lagen hör till toppstriden i Championship den här säsongen, med West Bromwich Albion i topp på 22 poäng och Stoke City som femma på 18 poäng.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två offensiva lag

West Bromwich Albion har imponerat stort under inledningen på säsongen och har fina 20 gjorda mål på 10 omgångar. Om man fortsätter med det målsnittet närmar man sig 100 gjorda mål den här säsongen och det är en ordentlig fjäder i hatten.

Stoke City har I för sig bara 14 gjorda mål, men att man har släppt in 11 mål bakåt indikerar att man är ett lag som inte är rädda för att trycka upp. Det är åtminstone inte ett lag som lägger sig (framgångsrikt) på defensiven från första stund i match efter match.

Stoke City är också, som traditionen säger, starka på hemmaplan och har nu fem raka matcher utan förlust på hemmaplan.

West Bromwich Albion har totalt tio raka matcher utan förlust i Championship – alltså alla matcher den här säsongen.

Så vilket lag ska ens kunna förlora här? Inget, om du frågar mig. Det raka krysset är också ett av mina favoritspel i Championship, som ofta bjuder på tighta matcher.

X (oavgjort) spelas till 3.35 gånger insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,35
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, fredag 1 oktober 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: