Speltips & stream, Liverpool – Manchester City 28/2: Superfinalen är här!

Spelbloggare Publicerat: 27 februari 2016

En vinnare ska koras i klassiska Ligacupen – det står mellan Liverpool och Manchester City. De 90 minuterna ska utspelas på Wembley Stadium och vi väljer sida på en av de nedplitade mållinorna.

Eftersom matchen spelas på Wembley Stadium, neutral plats, kan vi alltså räkna bort hemma-/bortafaktorn. Matchen streamas på Bet365 – öppna ett konto hos dem här och få 1 000 kronor i välkomstbonus.

Två av de mest namnstarka klubbarna är det som nått till den här finalen. Liverpool har blandat i matcherna som lett dem hit; avancerat vidare mot Carlisle United, AFC Bournemouth, Southampton samt Stoke. Manchester City har haft en klart enklare resa hit; kört över Sunderland, Crystal Palace, Hull City och vann knappt över Everton i semifinalen.

Eftersom Liverpool är helt borta från serietiteln och City halkat ifrån en hel del i kampen om den, värderas Ligacupen oerhört högt. Jürgen Klopp, Liverpooltränaren, är också en känd cuptränare – tysken har visat att det här tas på fullaste möjliga allvar.

Nio raka över linan

Finns alltid en risk att det blir lite avvaktande från båda sidor till en början i den här typen av finalfajter, men här tror jag att vi kommer bjudas på en sprudlande tillställning – som oftast när City är ena halvan av en match.

Det offensiva kapitalet är enorm i City, men defensivt finns det stora brister. Stort minus med Vincent Kompany alltjämt out – försvarsspelet blir klart mindre stabilt utan honom. Som försvarsspelet sett ut på sistone finns det stora skäl att vara oroad.

Hela nio raka inbördes matcher har innehållit minst tre baljor och senast de möttes, på Etihad Stadium, skrällde Liverpool till det rejält och vann med fyra mål mot ett.

En faktor som också kan tala för mål är att matchen spelas på neutral plan – att det således inte blir att backa hemåt, ställa upp bussen, för ena sidan, som det annars kan bli med hemma-/bortafaktorn.

Lite förvånade att vi får hela 1,90 x insatsen för att det ska bli över 2,5 mål – vi tvekar inte en sekund på att investera polletterna.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 28/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Liverpool 3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,45 betrally logo
Manchester City 2,38 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,90 mybet logo
Under 2,5 mål 1,95 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: