Speltips Sunderland – Huddersfield 18/4: Mycket på spel

Martin Efvergren Publicerat: 18 april 2023

Ett playoff-jagande Sunderland AFC tar emot bottenlaget Huddersfield Town i den 43:e omgången av The Championship. Matchen spelas tisdag den 18 april 2023 med avspark kl 20:45 på Stadium of Light.

Sunderland – Huddersfield

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Nykomlingen Sunderland har varit en frisk fläkt i Championship den här säsongen. Man har länge nosat på en placering bland de sex bästa och två raka segrar gör nu att chansen fortfarande lever med fyra matcher kvar att spela. Sunderland står på 61 poäng efter 42 spelade ligamatcher och har därmed två poäng upp till Blackburn på sjätte plats.

Tony Mowbrays manskap hade en sämre period i februari-mars, men har nu lagt in en slutspurt. I lördags slog man Birmingham med 2-1 hemma efter att ha vänt underläge. Smolk i bägaren var dock att försvararen Dennis Cirkin utvisades i slutskedet och således missar den här matchen.

Segern var emellertid Sunderlands andra raka och dessförinnan hade man radat upp tre raka kryss.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Huddersfield Town har haft en motigare säsong där man fallit tillbaka rejält jämfört med förra säsongen då man utmanade om en topplacering. Med fyra matcher kvar att spela ligger man för tillfället på en 19:e plats med endast en poäng ner till Reading under nedflyttningsstrecket.

Neil Warnock tog över Huddersfield i februari med uppdraget att säkra ett nytt kontrakt i Championship. Något omedelbart lyft blev det dock inte, men ser vi till de fem senaste matcherna så har man ryckt upp sig och tagit tio poäng totalt.

Inför lördagens bortamöte mot Swansea hade Huddersfield radat upp tre raka segrar följt av ett kryss hemma mot Blackburn. Där bröts dock den sviten då man föll med 1-0 i Wales.

Huddersfield och Sunderland möttes senast i november och det slutade då med en 2-0-seger för de sistnämnda. När de nu möts igen gäller Sunderland som favoriter till ett odds omkring 1.63 gånger insatsen.

Båda lagen har alltså mycket att spela för i de olika ändarna av tabellen. Totalt sett har Sunderland varit det klart bättre laget den här säsongen, i synnerhet vad gäller deras offensiva förmåga. Med sina 60 gjorda mål är Sunderland fjärde bästa lag i ligan. Samtidigt har man släppt in hel del mål, vilket gör Sunderlands till det tredje målgladaste laget i Championship.

Huddersfield gick visserligen mållösa senast, men i de tre föregående matcherna gjorda man nio mål totalt. Båda lagen behöver nu gå för tre poäng och jag tror att det kan bli en relativt öppen matchbild. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till fina 1.94 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.94
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, tisdag 18 april
TV: 
Stream:  viaplay logo