Speltips, Sunderland – Leicester 10/4: Botten mot toppen

Spelbloggare Publicerat: 9 april 2016

Botten möter toppen – Sunderland och Leicester. Klasskillnaden bör synas direkt och när oddssättarna fortsätter underskatta serieledarna, klipper vi till.

Påbättrade prestationer, men alla de här kryssen – fem stycken på de sju senaste matcherna – har satt käppar i hjulen för Sunderlands jakt på nytt kontrakt. Avståndet till säker mark och Norwich precis ovanför strecket är på fyra pinnar med en match mindre spelad. En vinst här skulle med andra ord betyda att bottenklungan klumpas ihop ytterligare.

Leicester håller på att bli fotbollsvärldens största, positiva skrällen i modern tid. De osannolika serieledarna har hela sju pinnar ner till jagande Tottenham med så lite som 18 kvar att spela om. Inte ska väl det tappas in? Laget ser ju så stabilt ut; har radat upp fyra raka 1-0-vinster. Senaste hindret som passerades var Southampton.

Bra truppstatus för båda parter.

Starkt favoritskap

Det är två klubbar från helt olika världar som drabbar samman. Givet var favoritskapet ska ligga, hos Leicester. I min bok borde det vara klart större än är. Vecka ut och vecka in blir man förbryllad över de siffror som oddssättarna ställer ut på spelen till serieledarens favör. Varför betraktas de inte som det topplag de är?

Sunderland har växt desto större pressen blivit på dem. Alltid betydelsefulla fajter nu framöver, men det är klart att lite fokus redan nu är riktat på den mot bottenkonkurrenten Norwich nästa vecka. Bara en enda av de sju senaste matcherna har förlorats, men då har spelschemat varit hyfsat tacksamt.

Även fast spelet inte alltid klickar perfekt, lyckas Leicester på ett eller annat vis vinna deras fotbollsmatcher. Stabiliteten är det som utmärker dem från toppkonkurrenterna – och det är precis vad som behövs i en match som denna, mot en på pappret klart sämre motståndare.

2,25 x insatsen finns för den raka tvåan. Bara att tacka, ta emot och skicka in polletterna.

Speltips:

Speltips: Leicester vinner, rak tvåa
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 10/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: