Speltips, Sunderland – Manchester City 2/2: Bwins oddsättare ute och virrar

Spelbloggare Publicerat: 2 februari 2016

Det är kortfokus från vår sida när botten möter toppen i Premier League – Aston Villa mot Manchester City. Oddssättarna är ute och vimsar – vi klipper ett spelobjekt till 3,60x.

Det ser tufft ut för Newcastle i bottenstriden, trots flera fina, upprepade prestationer på sistone, och man står fortfarande kvar på nästjumboplatsen – flera andra bottenkonkurrenter har också hittat formen – med fyra pinnar till säker mark. Formraden, baserad på de fyra senaste PL-fajterna, är 2-1-1.

Manchester City pekas fortfarande ut som titelfavoriten av oddssättarna. Topptrion har hållit jämnt strå sedan en bra tid tillbaka, men nu har även Tottenham kommit fram som en tänkbar vinnare efter en radda av imponerande prestationer. Andraplatsen delas med Arsenal, dock med bättre målskillnad, och till ettan Leicester är avståndet på tre pinnar. Formen är helt okej; rena utskåpningarna varvas med sviktande prestationer, vilka på sistone främst landat i kryss.

3,60 är ett rejält överodds

Oddssättarna, Bwins för att vara mer exakt, virrar totalt på kortmarknaden – över vilken sida som ska åka på flest ostskivor. 1,67 är oddset för Sunderland, hela 3,60 för Manchester City. De siffrorna ska, förstås, vara jämnare.

Hemma-/bortaplansfaktorn är av stor betydelse här. Oddsättarna verkar inte vilja ta speciellt stor hänsyn till varken den eller statistiken.

Det är oftast så att motståndarna får anpassa deras matchplan och papper till City – så även i det här fallet. Men bli inte blinda av tabellen – det brukar ju vara så att topplagen, de som ofta är spelförande, drabbas av klart färre kort kontra de i botten.

Så är det dock inte i de här fallen. I Sunderlands hemmamatcher åker de i snitt på 1,5 kort och motståndarna 2,2. City, då? De drabbar faktiskt av fler kort än motståndarna i deras bortamatcher – 1,8 mot 1,6. Inte tillfälligheter; statistiken var liknande under fjolåret.

Givetvis finns det en hel del värde i 3,60x för att City ska ”förlora” kortmatchen – ta hänsyn till: endast ostskivorna inräknade – och de siffrorna kan jämföras med William Hill, dock med även röda inräknade, som erbjuder så mycket som ett heltal mindre för spelet.

Speltips:

Speltips: Flest gula kort: Manchester City
Odds: 3,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 2/2
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sunderland 7,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 4,60 unibet logo
Manchester City 1,50 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,72 bwin logo
Under 2,5 mål 2,25 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: