Speltips Sunderland – MK Dons 14/11: League One

Simon Pålsson Publicerat: 13 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Sunderland drömmer om att återvända till Premier League, men måste ta sig till Championship först. Nu möter laget MK Dons den 14 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos betway!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway.

League One är såklart inte immun mot den coronasituation som nu påverkar hela världen och som inte minst sätter djupa spår i fotbollen. Det gör att säsongsinledningen lite längre ner i det engelska seriesystemet kanske inte blivit som man hade tänkt sig.

Inte minst innebär det att läktarna ekar tomma, och att Stadium of Light inte får välkomna sina fanatiska supportrar för att stötta Sunderland.

Alla som har sett den fantastiska tv-serien Sunderland ’Til I Die har förmodligen ett litet hack i hjärtat, och en liten del av hjärtat tillägnat för detta Sunderland. Snacka om ett klassiskt lag och en klassisk klubb som har misskötts under lång tid.

Nu är man på något otroligt sätt fortfarande kvar i League One och har alltså hela två hack upp till att åter få spela i Premier League. Men som det ser ut på den här säsongsinledningen lever drömmen om att nå upp till Championship redan till nästa höst. Men då behöver man fortsätta på det inslagna spåret.

Som det ser ut nu är det alltså fortfarande vid liv. Det är inte mer än fyra poäng upp till serieledning och det är faktiskt bara en enda poäng upp till en direktplats. Men å andra sidan kan man argumentera för att tabellen är så jämn att det i praktiken finns tiotalet lag som är inblandade i den striden. Det blir med andra ord tufft.

Sunderland har prickat formen

Efter en stark inledning såg Sunderland plötsligt lite skakig ut för ett par veckor sedan och då var det många som oroade sig för att det här laget skulle försätta sig i ett dumt läge igen. Men nu har man två raka vinster och har åter studsat upp på en playoff-platsen. Det gör att flrväntningarna sakta men säkert höjs.

Det man ska ha med sig är att League One den här säsongen är otroligt tufft med många klassiska lag. Eller vad sägs om Ipswich, Hull City, Portsmouth och Blackpool? Bara för att nämna ett antal lag med ganska nära band till det högre skiktet i det engelska seriesystemet.

Sunderland har som helst sex vinster på tio försök, bara sju insläppta (färst i hela ligan) och en bra målskörd framåt. Det känns lovande.

MK Dons, som man möter den här lördagen, är ett bottenlag och har så varit från starten. Med fem förluster på sina sex senaste har man sjunkit ytterligare i tabellen och är nu tabellmässigt helt klart ingenting annat än ett lag för botten.

Här tror jag att formen fäller avgörandet – till Sunderlands fördel. 1,73 gånger på rak hemmavinst spelas hos Betway.

Sunderland - MK Dons

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: