Speltips, Sunderland – Newcastle 25/10: Ångestmatch deluxe

Spelbloggare Publicerat: 24 oktober 2015

Tabelljumbon Sunderland mot Newcastle, tredje sist. Ångestbatalj ut i topparna – vi får bra känsla för ett av tecknen på 1×2-marknaden.

OBSERVERA! Avspark redan 13:00.

Sistaplatsen, den är utan tvekan välförtjänt. Sunderland har varit – och är? – hopplöst katastrofala; skrapat ihop tre anonyma pinnar på nio matcher och har redan 11 minusbaljor på kontot – klart sämst i serien.

Inte så att ett trendbrott verkar lura runt hörnet heller, snarare bara blivit sämre med tiden. Förlorat fem av de sex senaste matcherna, övrig slutade oavgjort – hemma mot West Ham. Blek insats såhär precis efter uppehållet när man åkte på pisk med 1-0 borta mot West Bromwich. Uddlöst.

Inte så att Newcastle varit speciellt mycket bättre, men man har i alla fall visat tendenser i vissa matcher. Kryssat mot Manchester United, Chelsea och fick proppen ur nu senast. Norwich städades undan med 6-2 inför ett sprudlande St. James’ Park – sista 30 var extremt bra – och matchens lirare blev mittfältaren Georginio Wijnaldum med fyra ditstänkta baljor. Tänkbar målskytt nu, månne?

Köper krysset

Newcastles proppen ur-prestation senast till trots – det här är en ångestmatch deluxe. Bottenfajt med en värd som varit så pass usel att det nästan är svårt att beskriva med ord. Ser inte ut som PL-material alls.

Att kliva ut och vinna med 6-2 efter åtta vinstfria matcher i följd, det är starkt av Newcastle – men man fick stor hjälp av Norwichs stora missar och sista 30 tilläts man mer eller mindre köra vidare hur som helst. Prestationens storlek ska inte överdrivas, men visst tyder det på att vindarna kan vända snart.

Som vi ofta varit inne på när vi är inne på att det ska bli jämnt i våra rekar – ett snäppet starkare bortalag brukar tala för krysset.

Tror också att båda parter är mer rädda att förlora kontra motiverade att vinna här… Vore en mardröm för Sunderland att inte få ta del av poängpotten här och för Newcastle är en bortamatch trots allt just en – bortamatch. Garanterat nöjda med en pinne på förhand, inte minst då man har en del skadebekymmer.

1-1/2-2? Krysset får en pollett till 3,40x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:00, söndag 25/10
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sunderland 2,63 betway logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Newcastle 2,92 unibet logo
Över 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,87 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: