Speltips, Sunderland – Southampton 7/11: En vinnare är hittad

Spelbloggare Publicerat: 6 november 2015

Vi riktar strålkastarljuset på Stadium of Light, där det vankas 90 minuters fotboll mellan nästjumbon Sunderland och ett Southampton som jagar toppen. Klasskillnad?

Endast Aston Villa har varit sämre, baserat på tabellen, än Sunderland – men undra om inte Sunderland varit de som sett sämst ut ute på planerna och kanske, sina snåla sex pinnar till trots, skramlat ihop mer än man varit värda av.

Ser inte alls ljuset i tunneln för den här nästjumbon. Den hittills enda vinsten kom mot derbyrivalen Newcastle – där var man klart sämre i den första halvleken, innan motståndarna åkte på ett rött, och därefter rann det bara på. 3-0. Det var höjdpunkten.

Dock såklart positivt för självförtroendet att kunna bli en sådan trea; få in känslan av att det inte är omöjligt. Men – tillbaka på ruta ett. Förra veckan åkte man på en rejäl känga när förlustsiffrorna skrevs 2-6 borta mot Everton. Försvarsspelet har varit katastrofalt.

Positivt är att man får tillbaka sina ordinarie mittbackar Younes Kaboul samt John O’Shea. Lee Clattermole på det centrala mittfältet är dock borta och det är ett avbräck som kommer kännas av.

1,87x är acceptabelt

Var först inne på att överspel i Southamptons favör, men väljer istället att skänka mitt förtroende till dem på 1×2-marknaden eftersom Sunderland nu får tillbaka sitt mittbackspar, vilket var tveksamt om man skulle på förhand.

Det borde skilja en klass här. Southampton håller för en helt annan nivå; jagar häck i häl på toppen, har tre pinnar upp till Europaplatserna – vore därför förödande att inte vinna en match som denna. Perfekt chans att kamma in tre friska pinnar till tabellen, att hämta in lite när flera av konkurrenterna står inför klart tuffare matcher.

Formen är det inte heller fel på. De två senaste matcherna – mot Aston Villa och Bournemouth, vilka kan jämföras med Sunderland – har man vunnit och senaste förlusten var för hela åtta matcher sedan, i slutet av september. Fem vinster och tre kryss är facit under den perioden och bland annat har man vunnit över Chelsea på bortaplan.

En tveksam seriestart har helt enkelt skiftat över i positiva formbesked. Då borde Sunderland kunna brottas ner någorlunda enkelt.

Mittfältaren Victor Wanyama är out här – inte det värsta avbräcket man kan drabbas av och Sunderlands dito är av minst lika stor betydelse.

Raka tvåan är acceptabel till 1,87x hos Betrally.

Speltips:

Speltips: Southampton vinner, rak tvåa
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 7/11
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sunderland 5,00 williamhill logo
Oavgjort 3,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Southampton 1,87 betrally logo
Över 2,5 mål 2,00 unibet logo
Under 2,5 mål 1,87 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: