Speltips Sundsvall – Örebro 18/4: Unibet sticker ut hakan

Spelbloggare Publicerat: 17 april 2016

Två offensivt starka konkurrenter i GIF Sundsvall och Örebro SK drabbar samman i den fjärde omgången av Allsvenskan anno 2016. Ett spelbolag är väldigt generöst på målmarknaden – och då klipper vi till.

Var har vi Sundsvall? Extremt svårt att sia utifrån prestationerna i de tre inledande matcherna att döma. I de – omöjliga – matcherna, AIK och Malmö borta, har det blivit ett kryss respektive en vinst medan hemmamötet mot Gefle, där man var klara favoriter på förhand, förlorades med uddamålet. Uppenbart att det finns potential i alla fall och fyra pinnar med det schemat som tråcklats förbi är ett bra facit.

Örebro har hittat tillbaka efter premiärtorsken mot Djurgården – vunnit över Helsingborg och Jönköping Södra. Första halvlek senast mot de sistnämnda var fantastiskt utförd; det skapades extremt mycket, men en del oflyt, marginaler på fel sida, kombinerat med halvdana avslutsförsök innebar att det bara blev ett mål då. Slutresultatet – 2-1.

2/3 över linan för båda

Målrikt – är min klara känsla inför den här matchen. Oddssättarna, i alla fall inte de på Unibets kontor, håller inte med, vilket öppnar en stor värdelucka.

Som nämnt: det är två anfallsstarka konkurrenter som drabbar samman. Anser att både Giffarna och ÖSK har deras främsta vapen i offensiven medan de defensiva kvalitéerna kan ifrågasättas. Tror dessutom att det kan bli en kamp om vilken sida som ska sno taktpinnen, vilket lätt kan bidra till en öppen matchbild och eventuellt också ren hawaiifotboll.

Därtill saknas Sundsvalls mittbacksklippa Robin Tranberg efter att ha åkt på ett rött kort mot Gefle för snart två veckor sedan.

Båda parter har två av tre matcher som bjudit på minst tre baljor. I de som klivit under har det blivit exakt två, dock med bud på fler. Tror utan tvekan att dessa två kommer ha klart fler matcher över 2,5 mål kontra under när spelåret ska summeras.

2,02 x polletterna för överspelet ställer Unibet ut – vi finner värde minst tio punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 18/4
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: