Speltips Sundsvall – Örebro 22/7: Pressade lag

Martin Efvergren Publicerat: 21 juli 2023

Det är två lag i stort poängbehov som möts när Gif Sundsvall tar emot Örebro SK i den 15:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 22 juli 2023 med avspark kl 15:00.

Sundsvall – Örebro

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Gif Sundsvall sågs inte som någon given toppkandidat i superettan inför säsongen. Att de skulle få tampas i botten var det nog heller inte många som såg framför sig, men trenden just nu pekar i den riktningen.

Douglas Jakobsens kommer nu till det här mötet med fyra raka förluster i ryggen. Efter 14 spelade matcher har man tagit 16 poäng och därmed är man bara en poäng före Örebro SK som ligger på negativ kvalplats.

Förra helgen stod Giffarna för en slätstruken insats borta mot J-Södra. Till den här matchen hade Jakobsen formerat en fembackslinje för att stärka en läckande defensiv. Det gjorde dem mer kompakta bakåt men offensivt hände det för lite och det hela slutade i en rättvis 1-0-seger för hemmalaget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Örebro SK har en hel del gemensamt med Gif Sundsvall för tillfället. Man befinner sig ganska långt ifrån där man vill vara och nysatsningen under Christian Järdlers ledning har inte kommit med den positiva riktning som man hade hoppats på. Efter 14 spelade matcher har man bara tagit 15 poäng och framförallt behöver man få bättre fart på sin offensiv om det inte ska bli en påfrestande bottenstrid även den här kommande hösten.

ÖSK har bara gjort 12 mål totalt så här långt och de två senaste matcherna efter uppehållet har heller inte bjudit på några målkalas. Förra helgen spelade man 0-0 hemma mot Trelleborg och dessförinnan blev det 1-1 hemma mot Öster. Noel Milleskog gjorde målet i den matchen, men han har nu lämnat för Djurgården. Samtidigt har man tagit in en potent ersättare i Kalle Holmberg som startat i båda de två senaste matcherna.

Vi har nu att göra med två lag som befinner sig i ett pressat läge. Ser vi till prestationerna på sistone är det emellertid en liten fördel Örebro och de gäller också som knappa favoriter till ett odds omkring 2.45 som vinnare.

Örebro är ett av superettans målsnålaste lag medan Sundsvall har varit klart frejdigare. De sistnämnda gjorde dock taktiska förändringar senast för att bli mindre sårbara bakåt och kommer sannolikt bygga vidare på den modellen.

Det här blir något av ett ångestmöte och jag tror att det kommer att prägla matchbilden. Jag räknar med att det blir en jämn och tät batalj och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till hela 2.08 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.08
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 22 juli 2023
TV:  Discovery+
Stream: