Speltips Sverige – Australien 19/8: Bronsmatch

Martin Efvergren Publicerat: 18 augusti 2023

Sverige och Australien gör upp om bronset i VM 2023. Matchen spelas lördag den 19 augusti med avspark kl 10:00 på Brisbane Stadium.

Sverige – Australien

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det svenska damlandslaget har, på många sätt, presterat mer än vad man på förhand kunde förvänta sig i detta mästerskap. Nu gäller det att samla de sista krafterna för att få med sig ett sista positivt minne och en bronspeng med sig den långa vägen hem till Sverige.

Semifinalen mot Spanien fick ett bittert slut och domaren gjorde ingen höjdarinsats, men framförallt så spelade inte Sverige sin bästa fotboll. Man hade visserligen en bra period i början av den första halvleken, men totalt sett var Spanien det bättre laget.

På vägen fram till semifinalen hade Peter Gerhardssons landslag utmanövrerat både USA och Japan. Med två sådana fina skalper ska man definitivt vara stolta oavsett hur det går i den här bronsmatchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gerhardsson vs Gustavsson

Värdnationen Australien inledde mästerskapet trevande, men när den värsta anspänningen släppte kunde man spela ut och således in i det australiska folkets hjärtan. I den sista gruppspelsmatchen körde man över Kanada och därefter stod man för en gedigen insats i åttondelsfinalen mot Danmark.

Kvartsfinalen mot Frankrike bjöd sedan på ruggig dramatik där Australien till slut kunde vinna efter straffavgörande. Precis som för Sverige så blev dock kvartsfinalen det här mästerskapets höjdpunkt (så här långt) då man inte riktigt räckte till mot England i semifinalen. Spelmässigt var det emellertid en jämn match där Sam Kerr gjorde sin första match från start och bjöd på ett riktigt klassmål som innebar kvittering till 1-1. I slutskedet kunde så England gå ifrån till 3-1.

Nu väntar så ett svenskmöte och en hjärnornas kamp mellan Tony Gustavsson och Peter Gerhardsson. Det är två herrar som kan varandra väl och som varit starkt bidragande till att Sverige och Australien har tagit sig så ända hit i detta VM. Senast de möttes var i en träningsmatch i Melbourne höstas. Då vann Australien med hela 4-0.

Förutsättningarna inför den här matchen är dock jämna och det är Sverige som gäller som knappa favoriter. För mig känns utgången mycket oviss, men jag tror inte att något av lagen kommer att hålla igen. Jag räknar med att det blir offensiv satsning från båda och att matchbilden kommer att bli därefter. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt till 1.92 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 10:00, lördag 19 augusti 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo